Pas pothuajse një dekade të boshllëqeve, shpesh humnerë në renditje, Milani është kthyer të luftojë për titullin. Rivaliteti me Juventusin po arrin një nivel shumë të lartë dhe që, në ndeshjen e 6 janarit, do të jetojë një faqe tjetër të historisë. Juventusi dhe Milani, megjithatë, nuk ishin protagonistët e episodeve historike vetëm në fushë, por edhe jashtë saj.

Sidomos kur bëhet fjalë për merkaton. Ka shumë raste në të cilat klubet janë ulur në tavolinë dhe janë ngritur me marrëveshje. Sidoqoftë, ndonjëherë, ishin mundësitë që çuan në goditje të papritura. Nga disbursimi, nga mbulimi mediatik, nga vlera e lojtarëve, këto janë 10 transferimet më të rëndësishme midis Juventusit dhe Milanit.


#10 ALESSANDRO MATRI (2013)


#9 CHRISTIAN ABBIATI (2005)


#8 MATTIA CALDARA (2018)


#7 MATTIA DE SCIGLIO (2017)


#6 EDGAR DAVIDS (1998)


#5 GONZALO HIGUAIN (2018)


#4 LEONARDO BONUCCI (2017)


#3 ANDREA PIRLO (2011)


#2 ROBERTO BAGGIO (1995)

#1 FILIPPO INZAGHI (2001)