Makinat elektrike kanë ende disa sfida përpara. Është e vërtetë që ato kanë një sërë avantazhesh ndaj automjeteve me djegie të brendshme, por aspekte të tilla si autonomia ose koha e karikimit janë ende elementë për t’u përmirësuar.

Kapaciteti i baterive të makinave të kësaj klase po përmirësohet në mënyrë drastike, por edhe kështu përparimi duket i pamjaftueshëm. Shumica e modeleve aktuale nuk janë në gjendje të arrijnë 400 kilometra për cikël karikimi.

A mund ta imagjinoni të jeni në gjendje të shijoni një teknologji me aftësinë për të udhëtuar deri në 1000 kilometra me një karikim të vetëm? Kjo është pikërisht ajo që premton një gjeneratë e re e baterive nga CATL, një nga prodhuesit kryesorë në këtë sektor.

Falë këtij grupi inovativ, ankthi për të arritur një stacion karikimi do të marrë fund. “Contemporary Amperex Technology Company Limited” (CATL), kompania me origjinë kineze, mund të jetë gati të revolucionarizojë tregun.

Le të shohim, pra, cilat janë karakteristikat kryesore të kësaj baterie të re, risitë që ofron dhe, mbi të gjitha, deri në çfarë mase mund të garantohet prodhimi i saj për muajt në vijim. Këtu janë disa nga çelësat për të kuptuar zgjidhjen e një prej problemeve të mëdha të makinës elektrike.

Ato krijojnë një teknologji të re për të arritur distancën deri në 1000 kilometra. Një projekt tjetër ka arritur të reduktojë kohën e karikimit të baterisë së makinës në vetëm 10 minuta. Në këtë rast, është preferuar ‘të vihet bast’ për rritjen e kilometrazhit që do të kryhet për çdo cikël të plotë karikimi.

Si rezultat është zbuluar se një makinë mund të përshkojë deri në 1000 kilometra me një karikim. Diçka e ngjashme me distancën që tashmë është i aftë ta bëjë “Mercedes Vision EQXX”. Emri i kësaj gjenerate të re të baterive është “Qilin”. Me sa duket, sipas informacioneve nga “Review Geek”, qelizat e reja kanë një efikasitet të përdorimit të vëllimit deri në 72% dhe një densitet energjie deri në 255 Wh/kg. Prandaj, janë të dhëna shumë interesante nga pikëpamja e kërkimit.

Kompania, në deklaratën për shtyp të dhënë javën e kaluar, pretendon se është në gjendje të prodhojë paketa baterish të ngjashme me ato që pajisin “Tesla Model Y”, pra me 4680 qeliza. Dallimi do të lidhej drejtpërdrejt me praninë e një efikasiteti deri në 13% më i lartë.

Prandaj, do të kishte një hap shumë të dukshëm përsa i përket aftësisë për të rritur autonominë në afat të shkurtër. Në të njëjtën mënyrë si versioni i krijuar nga Enovix, kjo teknologji mund të zvogëlojë ndjeshëm kohën e karikimit.

Megjithatë, ky proces nuk rekomandohet shumë, pasi mund të përballemi me një degradim të hershëm të paketës së baterisë. CATL aktualisht prodhon bateri për një seri të tërë prodhuesish makinash, duke përfshirë Tesla, Volkswagen dhe BMW. Pritet që pasi të jenë marrë të gjitha homologimet, të fillojë instalimi i saj në makina.