“Ne planifikojmë të futemi në Thompson Center duke filluar nga viti 2026”, me këto fjalë në një shënim të kompanisë, Google njoftoi synimin e saj për ta bërë ndërtesën ikonike të Çikagos bazën e saj të dytë në qytet.

Google bleu Qendrën Thompson, ndërtesë qeveritare post-moderniste të projektuar nga Helmut Jahn në qendër të Çikagos, për 105 milionë dollarë. Lajmin e bëri të ditur guvernatori JB Pritzker në një konferencë për shtyp.

Pasi të përfundojë rinovimi dhe ristrukturimi i ndërtesës, e famshme për atriumin e saj të madh 17-katësh dhe fasadën me xham në 100 W. Randolph Street, Google do të transferojë 2,000 punëtorë në Qendrën Thompson.

Për vite me radhë, Qendra James R. Thompson, e ndërtuar në vitin 1985 për të strehuar zyrat e qeverisë së shtetit të Illinois, ishte e braktisur dhe në rrezik për t’u shkatërruar.

Konsiderohet të jetë një nga ndërtesat më ikonike post-moderne të Çikagos, por Qendra Thompson ka një kosto operative vjetore prej 17 milionë dollarësh dhe tashmë ka një vrimë prej 326 milionë dollarësh vetëm për mirëmbajtjen e saj. Kjo është arsyeja pse që nga viti 2015 qeveria e Illinois ka vendosur ta heqë qafe.

Tani Qendra Thompson ka Google si pronarin e saj të ri, që po punon me firmën e arkitekturës Jahn për të restauruar ndërtesën ikonike në përputhje me projektin e Helmut Jahn, por sipas standardeve të qëndrueshmërisë së gjigantit të teknologjisë.

Qëllimi është të fitohet një ndërtesë zyre miqësore me mjedisin. Dhe pasi të përfundojë puna, pas katër vjetësh, punonjësit e Google do të jenë në gjendje të shijojnë një bazë në qendër të Çikagos dhe të vetmen ndërtesë në qytetin ku mbërrijnë gjashtë linjat hekurudhore, duke lejuar akses të pashembullt në transportin publik.