E gjithë familja u mblodh rreth Italia Perillo, e njohur si Nonna Italia, e cila fryu 105 qirinj në shoqërinë e më të dashurve të saj. Një moment historik i rëndësishëm, pa dyshim për të, aq më tepër që zonja jetëgjatë gëzon edhe sot kushte të shkëlqyera shëndetësore.

Dhe kështu, një ditëlindje kaq e ngarkuar është kthyer në një mundësi për të vjedhur disa këshilla të dobishme për të jetuar aq gjatë sa protagonistja.

Me origjinë nga provinca e Benevento – ajo lindi, në fakt, në qytetin e vogël të Fragneto l’Abate, në 1917 -, Italia tani jeton në Crema.

Në mes, një jetë intensive e jetuar plotësisht fillimisht në Bergamo së bashku me dy vajzat e saj, më pas, e ve në 1981, në Cremasco ku vendosi të ndiqte vajzën e saj Filomena.

Gjithmonë shtëpiake, Nonna Italia ndihmohet nga një person i besuar dhe rrethohet nga dashuria e një familjeje që nuk e lë vetëm.

Lidhjet e forta e shoqëruan gjyshen në një udhëtim personal të krijuar nga qetësia dhe ritmet që sigurisht janë më pak stresuese se ato të ditëve të sotme.

Por ka edhe një sekret tjetër që sipas Italias është baza e jetëgjatësisë së saj: një dietë e shëndetshme, korrekte dhe e ekuilibruar.

Sot, si dje, vaktet e saj janë të moderuara por të rregullta dhe Nonna Italia nuk humb asnjë mëngjes, drekë apo darkë. Duke ndjekur rreptësisht një regjim në përputhje me dietën mesdhetare.

Falë vëmendjes së vazhdueshme në tavolinë, zonja mundi të gëzojë shëndet të shkëlqyer dhe vazhdon të jetë aktive edhe sot. Autonome dhe plotësisht e pranishme ndaj vetes, Nonna Italia pëlqen të shikojë TV, të luajë letra dhe të pranojë vizitorë.

Biseda dhe shoqërimi, në fakt, janë aktivitete nga të cilat zonja nuk ka ndërmend të heqë dorë. Vetëm këmbët e saj, herë pas here, e vënë në vështirësi kur vjen puna për të lëvizur.

Dhe për sa kohë që shikimi ishte në anën e saj, e moshuara iu përkushtua edhe qëndisjes, duke bërë dhurata të çmuara për vajzat dhe nipërit e mbesat si dhe dhurata për nuset që i kërkonin.