Sot po flasim për një nga aplikacionet më të përdorura për të komunikuar në botë. Rreth 1.2 miliardë njerëz e kanë zgjedhur atë si aplikacionin e tyre kryesor për shkëmbimin e mesazheve dhe përmbajtjes me të tjerët.

Një vend ku mund të gjejmë shumicën e njerëzve, pavarësisht modelit të smartfonit. Po flasim për WhatsApp. Le të zbulojmë tani pesë veçori të fshehura të këtij aplikacioni që mund të mos i keni ditur.

Truku # 1 fsheh njoftimet e fundit të aksesit në internet dhe leximit të mesazheve.

Si parazgjedhje, WhatsApp tregon bashkëbiseduesit tanë, dhe anasjelltas, kohën kur ishim në linjë, herën e fundit në krye, pikërisht nën emrin e personit me të cilin po flasim. Për fat të mirë, kjo veçori mund të çaktivizohet. Privatësia jonë është e sigurt.

Mund të shkoni te “Cilësimet”, të klikoni “Llogaria” dhe më pas te “Privatësia”. Këtu mund të zgjidhni se kush mund ta shohë aksesin tuaj të fundit dhe mundësisht të hiqni kontrollin e dyfishtë blu të mesazhit të lexuar.

Truku # 2 shikoni dhe fshini fotot e marra vetëm në aplikacionin WhatsApp.

Ky është një seksion shumë i përshtatshëm sepse na ofron të gjitha fotot dhe videot që kemi marrë përmes aplikacionit, duke i ndarë ato sipas bisedave dhe grupeve të ndryshme.

Mund të zgjedhim t’i organizojmënga më i madhi tek më i vogli, kështu që do të kemi dukshmëri për atë që zë më shumë hapësirë ​​dhe thjesht duke mbajtur shtypur mund të fillojmë përzgjedhjen dhe më pas, mundësisht, të fshijmë.

Truku # 3, mesazhe që fshihen automatikisht pas një kohe të caktuar.

Ato quhen mesazhe kalimtare dhe ju lejojnë të shkëmbeni mesazhe me një person ose një grup që do të fshihen automatikisht pas një afati të caktuar kohor për të aktivizuar mesazhet kalimtare të WhatsApp.

Duhet të hapim bisedën me një kontakt ose grup dhe të shtypim emrin e tyre në krye. Në skedën që hapet, tani shtypim mesazhet kalimtare dhe zgjedhim kohën që preferojmë.

Truku # 4 Dërgimi i fotografive që mund të fshihen vetë pas shikimit të parë.

Procedura është e ngjashme me atë për dërgimin tradicional të fotove. Vetëm në fund duhet të shtypim numrin e vogël një të rrethuar pranë shigjetës së dërgimit.

Në këtë moment, fotografia jonë do të fshihet automatikisht pasi ta ketë parë bashkëbiseduesi ynë për të mos lejuar që ai të ruajë foton në smartfonin e tij.

Truku # 5 formatoni tekstin e mesazheve.

Pak njerëz e dinë këtë truk. Në WhatsApp mund të shkruani mesazhe me shkronja të theksuara, të pjerrëta dhe me tekst të shkruar. Thjesht vendosni atë që dëshironi të shkruani brenda karaktereve speciale.

Në veçanti, për të shkruar me shkronja të zeza duhet të vendosni një yll në fund dhe në fillim të fjalës. Për të shkruar me shkronja të pjerrëta, mbyllni fjalët midis nënvizave dhe për të kryqëzuar atë që keni shkruar, mund ta shtoni brenda dy simboleve të ~, ato që ngjajnë me një valë të vogël.