Teknologjia është bërë një pjesë integrale e jetës sonë të përditshme, saqë në shumë raste nuk mund të bëjmë më pa të. Në ditët e sotme, për shembull, a mund të mendojmë të largohemi nga shtëpia pa celular? Apo të mbështeteni në hartën e vjetër të letrës kur vizitoni një qytet të ri?

Diçka na thotë se shumica e lexuesve do të thonë jo. Nga fëmijëria deri në moshën madhore, ka pajisje të llojllojshme me funksione të ndryshme, të cilat na ndihmojnë në çdo fushë, padyshim duke filluar nga sektori i argëtimit.

Prandaj, të rriturit dhe fëmijët rrezikojnë një varësi të vërtetë teknologjike dhe njohja e dozës së përdorimit të telefonave inteligjentë dhe tabletave shërben për të mbrojtur shëndetin.

Por edhe portofolin. E ka zbuluar me shpenzimet e saj një nënë, Jessica Johnson, e cila ka marrë një faturë nga Apple për rreth 15 mijë euro. Gjithë ‘faji’ i djalit gjashtëvjeçar, të cilit gruaja i kishte huazuar tabletin për të luajtur.

Fatkeqësisht fëmija nuk u përmbajt dhe, pa e ditur, bëri një sërë blerjesh në Apple Store, duke ngarkuar gjithçka në llogarinë bankare të nënës së tij.

Loja që e pushtoi të voglin është ‘Sonic’, një titull popullor SEGA i disponueshëm edhe në një version iPad. Vetëm nga aplikacioni, fëmija kishte bërë mbi një duzinë blerje pa e kuptuar se po bënte nënën e tij të shpenzonte para.

Duke kuptuar se çfarë ndodhi, zonja Johnson vendosi të kontaktojë si Apple ashtu edhe SEGA për të shpjeguar situatën. Dhe për fat, gjithçka u zgjidh me rimbursimin nga dy kompanitë që ranë dakord t’i kthenin Xhesikës pjesën më të madhe të shumës së paguar.

Çfarë na mëson kjo histori? Për të mos pasur probleme, është më mirë të mos i lini kurrë fëmijët vetëm me tabletët dhe telefonat inteligjentë, por gjithmonë përpiquni të mbikëqyrni përdorimin e pajisjeve. Duhet shumë pak për të shmangur surprizat vërtet të kripura.