Asnjëherë nuk e dimë se çfarë mund të na rezervojnë marrëdhëniet në fillimet e tyre. Në fillim të gjithë janë të ngjashëm: bëhet shumë seks, e njohim mirë njëri-tjetrin, i tregojmë njëri-tjetrit histori qesharake ose të çuditshme nga e kaluara jonë.

Por nëse kjo lidhje do të jetë e qëndrueshme, a mund ta tregojë vetëm koha? Jo në të vërtetë. Ngjashëm me rastin kur një histori dashurie është në fund, ka shenja të qarta që mund të përfaqësojnë një të dhënë për të na treguar nëse çifti që formojmë është i destinuar të zgjasë.

1 – Marrëdhëniet zgjasin nëse jeni miq të shkëlqyer

Bashkëpunimi, në një histori dashurie, është gjithçka. Bashkëpunim do të thotë ta trajtosh partnerin/partneren si të barabartë dhe të trajtohesh si i tillë.

Pikërisht si në një miqësi. Në të cilën ka mirëkuptim, nuk ka sekrete dhe ai person është pikërisht ai tek i cili do të strehoheni në rast urgjence, por edhe kur duhet t’i hiqet tapa një shishe shampanje.

2 – Marrëdhëniet zgjasin nëse secili ka jetën e vet

Të jesh bashkë nuk do të thotë të bësh gjithçka së bashku. Është e rëndësishme që të gjithë të kultivojnë pasionet e tyre, të jenë me miqtë e tyre apo edhe vetë. Edhe të rrimë gjithmonë me njëri-tjetrin është e mërzitshme!

3 – Marrëdhëniet zgjasin nëse keni të njëjtat vlera

Secili prej nesh beson në gjëra që nuk mund të negociohen. Gjërat që janë të rëndësishme për të gjithë atë që je. Dhe se ndoshta kanë të bëjnë me të qenit në çift (martesë, fëmijë, fe ose jo, politikë), por edhe jo.

4 – Marrëdhëniet zgjasin nëse janë jashtë rutinës

Askujt nuk i pëlqen të jetë i bllokuar në një lak. Sigurisht, jeta e përditshme është shpesh e përsëritur pavarësisht nga ne. Zgjohemi, shkojmë në punë, shihemi për një vakt, shikojmë filma ose lexojmë, seks, pastaj kthehemi në shtrat.

Por kush tha që rutina e përditshme duhet të jetë gjithmonë e njëjtë? Është e rëndësishme të eksperimentoni me gjëra të reja, hobi të reja në çift – por edhe individuale – si sportet apo pasione të ndryshme, të provoni gjëra të reja në shtrat, nga pozicionet deri te lojërat e reja me role.

5 – Marrëdhëniet zgjasin nëse nuk keni frikë të flisni për seksin

Të flasësh për seksin në çift nuk duhet të jetë tabu. Shpjegojini tjetrit se çfarë na pëlqen, ndiqni nevojat e tyre pa harruar tonat, ndihmoni njëri-tjetrin në një kuptim të caktuar në departamentin e fletëve. Vetë jeta seksuale do të përfitojë gjithashtu.

6 – Marrëdhëniet, zgjasin nëse debatoni

Natyrisht nuk po flasim për zënka, por për diskutime reale, në të cilat flasim me njëri-tjetrin në mënyrë absolutisht të shëndetshme.

7 – Marrëdhëniet zgjasin nëse jeni të kënaqur me suksesin e tjetrit

Siç ndodh shpesh, është shumë më e lehtë të kesh ndjeshmëri për dikë që nuk po bën mirë sesa për dikë që po bën mirë. Por sukseset në një çift nuk janë thjesht diçka individuale dhe në asnjë mënyrë nuk duhet të ketë zili.

8 – Marrëdhëniet zgjasin nëse ka falje

Sigurisht, kur flasim për falje pa kushte, i referohemi atyre momenteve të dekurajimit që mund t’i ndodhin kujtdo. Të gjithë mund të kemi pasur një ditë të keqe dhe të jemi më pak të kujdesshëm me personin tjetër, duke mos dashur të flasim ose të kemi mënyra që janë të paktën me respekt të papritur (si për shembull t’i kërkojmë tjetrit të mos dëshirojë të flasë ose të dëgjojë për disa orë). Por nëse ka falje reciproke për këto gjëra, ka gjithçka.

9 – Marrëdhëniet zgjasin nëse rritemi së bashku

Të rritesh në një marrëdhënie do të thotë të fitosh vetëdije të caktuar. Është një proces që duhet kryer së bashku, sepse në të kundërt mund të krijohej një hendek i pakalueshëm.

10 – Marrëdhëniet zgjasin nëse jeta juaj është përmirësuar në përgjithësi

Ne jemi bashkë për të qenë të lumtur, jo për të qenë të pakënaqur. Nëse jeta juaj nuk është përmirësuar duke qenë me një person tjetër, ndoshta është koha të shikoni brenda dhe të kuptoni se ai nuk është personi i duhur. Të paktën për sa i përket një marrëdhënieje të qëndrueshme.

11 – Marrëdhëniet zgjasin nëse flisni për dyshimet tuaja

Asnjë temë nuk duhet të jetë tabu në një çift, aq më pak dyshime për marrëdhënien që mund të lindin. Dy njerëz që e duan vërtet njëri-tjetrin, dinë si ta trajtojnë atë në një mënyrë të pjekur. Dhe kthejeni faqen nëse është e nevojshme.