Gratë për vite me radhë i janë nënshtruar vërejtjeve seksiste në lidhje me drejtimin e automjeteve. Megjithatë, studimet kanë vërtetuar se ato janë më të mira sesa burrat në këtë aspekt.

Përkundër faktit se më shumë gra dështojnë për herë të parë në testin e tyre, pasi të gjejnë veten në rrugë zonjat janë shofere më të sigurta, sipas hulumtimeve të reja në Britani.

Confused.com zbuloi se kur bëhet fjalë për thyerjen e ligjit në rrugë burrat i tejkalojnë gratë pothuajse katër me një me më pak se një për qind e grave të dënuara për drejtim të pakujdesshëm të mjetit në krahasim me dy për qind të burrave.

Dhe vetëm një për qind janë kapur duke ngarë të dehur në krahasim me pesë për qind të burrave. Nga 600,000 vepra penale automobilistike të kryera në Angli dhe Uells vitin e kaluar, 79 për qind e tyre ishin kryer nga burrat.

Në fakt kur bëhet fjalë për veprat më të zakonshme, burrat mbizotërojnë në të gjithë bordin që tregon studimi.

Kishte 1.4 milion kërkesa të sigurimit në 2018 dhe janë burrat ata që kanë dy herë më shumë të ngjarë të bëjnë një kërkesë sigurimi sesa gratë.

Studimi zbuloi se ata gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të jenë “fajtorë” sesa gratë kur bëjnë kërkesë për sigurim pas aksidenteve.

Historikisht, gratë gjithashtu paguajnë më pak për sigurimin e makinës së tyre sesa burrat dhe kjo për shkak se ato shihen se janë shofere statistikisht më të sigurta.