Nëse zgjohemi gjithmonë në të njëjtën kohë në mes të natës, duhet të jemi të kujdesshëm sepse kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon me trupin tonë ashtu siç duhet.

Sipas asaj që thotë mjekësia tradicionale kineze, gjithçka varet nga energjia e trupit tonë dhe ora jonë biologjike. Kjo për shkak se çdo organ do të kishte orën e tij që tregon se kur është në funksionalitetin e tij maksimal në periudha të ndryshme të ditës.

Kjo është arsyeja pse nëse e keni të vështirë të bini në gjumë në një kohë të caktuar, mund të ketë probleme në organe të caktuara dhe për këtë arsye do të ishte e këshillueshme të ndryshoni diçka në zakonet tuaja. Në mënyrë të detajuar, nëse keni vështirësi për të fjetur midis orës 5 dhe 7 të mëngjesit, mund të ketë ndonjë problem në zorrën e trashë.

Sipas orës biologjike në mjekësinë tradicionale kineze, në një moment të caktuar të ditës, energjia e quajtur ‘Chi’ depërton dhe qarkullon më mirë në një organ specifik.

Nëse ka një ulje ose bllokim të kësaj energjie, është e mundur që të rezultojë një çrregullim ose sëmundje. Jo vetëm kaq: koha e ditës në të cilën ndodh një çrregullim specifik që lidhet me një organ të caktuar sigurisht që mund të ndihmojë në identifikimin e problemit.

Ndërmjet orës 5 dhe 7 të mëngjesit, energjia përqendrohet në zorrën e trashë. Ajo ka për detyrë të eliminojë mbeturinat nga trupi. Ata që nuk duhet të zgjohen herët dhe mund të kthehen në gjumë, mund të pinë një gotë ujë të ngrohtë, ndoshta me limon dhe pak kripë në stomak bosh në mëngjes për të ndihmuar në funksionimin e zorrëve.

Nëse keni nevojë të ktheheni në gjumë, mund të provoni të relaksoheni me një banjë të nxehtë ose të përpiqeni të shtrini muskujt tuaj. Aty ku ka një çekuilibër në këtë organ, mund të përjetoni kapsllëk, shtim në peshë dhe madje edhe plakje të parakohshme.