Fluturim me shpejtësi supersonike si kurrë më parë? Për adhuruesit e udhëtimit ajror, mbërrin një aeroplan që do të arrijë një shpejtësi maksimale prej 0,94 Mach (raporti midis shpejtësisë së një objekti në lëvizje dhe shpejtësisë së zërit), dhe për këtë arsye do të fluturojë deri në 1150 km / orë..

Kompania kanadeze Bombardier e specializuar në ndërtimin e avionëve të biznesit ka zbuluar avionin e saj të radhës: Global 8000, një avion supersonik që do të dalë në shitje dhe do të mund të përdoret duke filluar nga viti 2025.

Avioni do të ketë një distancë prej 14 500 km dhe prodhuesit e dytë do të bëhen avioni më i shpejtë i pasagjerëve në botë. Synimi është të arrijmë shpejtësinë 1150 km/orë dhe shpresat janë të mëdha.

Veçanërisht duke pasur parasysh se tashmë një avion testues i kompanisë, Global 7500, kishte thyer tashmë barrierën e zërit duke arritur një shpejtësi prej 1280 km/h. Nje levizje supersonike e cila do te lehtesoje transfertat…