Fantashkencë: kështu e përcaktoi Gianluigi Nuzzi, drejtues i emisionit italian Quarto Grado, atë që ndodhi në një fluturim Londër-Milano në Linate të ITA Airways. “Ne kemi ngecur në aeroplan për dy orë sepse, thonë ata, fryn erë dhe avioni peshon shumë. Dhe ata po kërkojnë pesë vullnetarë – katër burra dhe një grua – për të zbritur. Fantashkencë”, tha ai në rrjetet sociale.

Dy gazetarë të tjerë ishin të pranishëm në të njëjtin fluturim: Alessandro Alciato dhe Alessia Tarquinio. Ky i fundit u detyrua të përkthente kërkesën e linjës ajrore për të gjithë pasi asnjë nga ekuipazhi nuk fliste italisht në bord.

“Të gjitha bagazhet e pasagjerëve shkarkohen dhe do të dërgohen nesër. Ekuipazhi nuk flet italisht,” zbuloi Alciato në Twitter. Situata e motit nuk është përmirësuar dhe kompania ka ndryshuar kërkesën, duke shkuar nga pesë në gjashtë vullnetarë të gatshëm të largohen nga fluturimi për shkak të pesëqind kilogramëve mbipeshë. Por askush nuk doli përpara dhe në atë moment erdhi kontrolli i kompanisë.

“Nëse këta gjashtë vullnetarë nuk dalin, Ita vendos në bazë të kostos së biletës së blerë. Kështu ata që kanë paguar më pak me siguri do të qëndrojnë këtu”. Në fund të gjashtë u përzgjodhën (me një rimbursim prej 250 eurosh, por jo kesh) dhe u zbritën nga avioni. Fluturimi, siç raporton Nuzzi, u ul në Milano me më shumë se tre orë vonesë.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianluigi Nuzzi (@gianluigi.nuzzi)