Juventus në krizë. Cobolli Gigli, ish-presidenti i bardhezinjve, foli për mikrofonat e radios TMW duke identifikuar se cilat, sipas mendimit të tij, ishin shkaqet e një situate që është bërë shumë e ndërlikuar javët e fundit.

KAOS

Deklaratat nuk lënë shumë vend për interpretime: “Unë flas si tifoz i Juventus-it dhe besoj se fjalimi i Agnelli-t për skuadrën duhet të ishte bërë katër muaj më parë.

“Javët e fundit është shkaktuar një qark i shkurtër në marrëdhëniet mes drejtuesve dhe ekipit. Në këtë rast mes Nedved-it dhe Allegri-t. Të dy nuk shkojnë mirë.

“Zëvendëspresidenti mund të kritikojë, por nuk duhet t’ua heqë besimin drejtuesve, sepse në atë moment lojtarët filluan të mërziten duke pritur ndryshimin e trajnerit. Agnelli më pas konfirmoi Allegri-n.

“Merkato ishte krejtësisht e gabuar. U morën lojtarë që nuk jepnin garanci si Pogba dhe Di Maria. Milan-i dhe Napoli gjejnë lojtarë të dobishëm dhe të talentuar me çmime të përballueshme, ndërsa Juventus-i po lëviz diku tjetër. Problemet filluan kur u ble Cristiano Ronaldon me ato shifra”.

ALLEGRI

Mbetet të kuptojmë gjithashtu se cili do të jetë pozicioni i Allegri-t nëse situata përkeqësohet më tej. Agnelli tha se të gjithë e kanë fajin. Cobolli Gigli e mbështet pjesërisht tezën:

“Juventus nuk mund të ketë një lojë kaq të dobët. Nuk mund të imagjinohet që të ketë kaq shumë mungesë përqendrimi mes lojtarëve. Është e qartë se diçka nuk shkon në kokat e tyre.

“Sigurisht, duke humbur edhe derbin, pozicioni i Allegrit do të komplikohej vërtet dhe në atë moment do të ishte shumë e komplikuar që drejtuesit ta mbanin.

“Nëse do të më duhej të analizoja perspektivat, objektivi maksimal i arritshëm tani është vendi i katërt edhe nëse nuk do të jetë e lehtë të arrihet”.