AirPods dolën në treg për herë të parë në vitin 2016. Kufjet, të dizajnuara nga Apple, funksionojnë përmes Bluetooth: kjo veçori i bëri ato menjëherë shumë të njohura. Në vetëm pak vite ata janë bërë aksesori më i shitur i Apple. Airpods vlerësohen veçanërisht për komoditetin e tyre.

Ndryshe nga kufjet klasike, ato nuk kanë tela që ngatërrohen ose rrezikojnë të thyhen pas çdo përdorimi. Janë ideale për ata që kryejnë aktivitet fizik por edhe për ata që duhet të zhvillojnë takime pune me video thirrje. Duke filluar nga viti 2019, janë vënë në dispozicion gjenerata e re AirPods, e kompletuar me një kasë që lejon karikimin me valë.

Në këtë artikull do t’ju japim disa këshilla që duhet të ndiqni kur kufjet tuaja kanë probleme me zërin. Mund të ndodhë në çdo kohë: kjo nuk do të thotë se kufjet kanë pushuar domosdoshmërisht së punuari. Mund të ketë disa arsye, duke përfshirë një ekuilibër të papërshtatshëm audio.

Në këtë rast, thjesht hyni në cilësimet e iPhone tuaj. Më pas do të jetë e nevojshme të futni Accessibility dhe të zgjidhni Përmbajtjet Audiovizuale. Në këtë pikë, do të shfaqet artikulli Balance: këtu mund të kontrolloni pozicionin e rrëshqitësit të bilancit dhe ta ndryshoni atë.

Një tjetër arsye pse audio AirPods mund të ketë probleme lidhet me pastërtinë e kufjeve. Nëse brenda tyre janë grumbulluar papastërti, duhet t’i pastroni me një shtupë pambuku të thatë. Mund të përdorni një leckë pak të lagur për të pastruar mikrofonin dhe rrjetën e altoparlantëve. Më pas kufjet do të duhet të thahen.

Nëse Airpod-ët tuaj nuk do të ndizen, përpiquni të kontrolloni që të mos kenë mbaruar energjia dhe t’i karikoni plotësisht. Përpara se të keni frikë për më të keqen dhe të mendoni se kufjet tuaja kanë pushuar plotësisht së punuari, është më mirë të siguroheni që ato thjesht të mos kenë mbaruar fuqinë.

Ose, nëse vazhdojnë të kenë probleme, mund të provoni të çaktivizoni kufjet nga smartfoni juaj dhe më pas t’i ri-çiftoni ato. Procedura është e thjeshtë: shkoni te cilësimet e Bluetooth dhe zgjidhni “i” që ndodhet pranë emrit të kufjeve.

Fillimisht kliko “Harro këtë pajisje” dhe më pas “Harro pajisjen”. Vendosni kufjet në kutinë e tyre dhe prisni disa sekonda përpara se të filloni konfigurimin duke shtypur butonin prapa kasës (për rreth 15 sekonda). Sillni iPhone më afër dhe lidheni përsëri me AirPods duke ndjekur procedurën.