Albina Kelmendi dhe familja e saj ia dolën që të kualifikohen për në finalen e festivalit europian të këngës ‘Eurovision’, që po mbahet në Liverpool të Britanisë së Madhe. Familja Kelmendi shkëlqeu me këngën ‘Duje’ dhe performancën e tyre, teksa në gjysmëfinalen e dytë u kualifikuan të parët për në finale.

Shqipëria, që përfaqësohet nga Albina dhe familja Kelmendi do të garojë mes 26 shteteve të mbërritura deri në këtë fazë (përfshirë edhe shtetet e mëdha që janë kualifikuar direkt).

Sakaq, ditën e sotme është publikuar edhe lista zyrtare e performancave të finalisteve. Albina dhe familja Kelmendi do të këndojnë të 10-tët, ndërsa të parët do të këndojnë austriakët dhe do ta mbyllin britanikët me Mae Muller.

Më poshtë edhe lista e plotë e performancave të finalistëve, sipas renditjes:

1. Austria | Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?

2. Portugalia | Mimicat – Ai Coração

3. Zvicra | Remo Forrer – Watergun

4. Polonia | Blanka – Solo

5. Serbia | Luke Black – Samo Mi Se Spava

6. Franca | La Zarra – Évidemment

7. Qipro | Andrew Lambrou – Break A Broken Heart

8. Spanja | Blanca Paloma – Eaea

9. Suedia | Loreen – Tattoo

10. Shqipria | Albina & Familja Kelmendi – Duje

11. Italia | Marco Mengoni – Due Vite

12. Estonia | Alika – Bridges

13. Finlanda | Käärijä – Cha Cha Cha

14. Çekia | Vesna – My Sister’s Crown

15. Australia | Voyager – Promise

16. Belgjika | Gustaph – Because Of You

17. Armenia | Brunette – Future Lover

18. Moldavia | Pasha Parfeni – Soarele si Luna

19. Ukraina | TVORCHI – Heart of Steel

20. Norvegjia | Alessandra – Queen of Kings

21. Gjermania | Lord of the Lost – Blood & Glitter

22. Lituania | Monika Linkyte – Stay

23. Izraeli | Noa Kirel – Unicorn

24. Sllovenia | Joker Out – Carpe Diem

25. Kroacia | Let 3 – Mama Š?!

26. Mbretëria e bashkuar | Mae Muller – I Wrote A Song