Albumi i parë solo i Beyonce në gjashtë vjet, do të ketë fansa që do të shkojnë në pistën e kërcimit. “Reinnesance” është përshkruar si një energji e egër dhe  një kolonë zanore e gëzueshme për verën e nxehtë të një vajze, si dhe si një festë e pafund.

Shkrimtari James Hall thotë se është një nderim për dy forma të muzikës: shtëpia e fundit e viteve 1980 dhe fillimi i viteve 1990, dhe disko. “Është e mbushur me tinguj që kushdo që shikon përsëritjet e Top of the Pops nga ajo epokë në BBC Four do të njihet menjëherë me të,” shkroi ai.

Duke falenderuar fansat që nuk dëgjuan një version të zbuluar, Beyoncé shkroi në internet: “Ju vlerësoj që thirrët këdo që po përpiqej të hynte fshehurazi në klub herët.

“Kjo do të thotë bota për mua. Faleminderit për mbështetjen tuaj të palëkundur. Faleminderit për durimin.”

The Guardian dha listën me 16 këngë me katër nga pesë yje, duke e përshkruar atë si “i ikur në mënyrë të pafalshme” ku këngëtarja “shpalos gjithçka, nga zhurmat e disko tek hedonizmi global i shtëpisë”.

Tara Josh shkroi: “Beyonce nuk do të bënte kurrë një rekord të këndshëm ‘live, laugh, love’ dhe rilindja e saj e gjen atë në rolin e sirenës që na josh në pistën e vallëzimit.

“Është një festë e të jetuarit me bollëk dhe jashtë sferës së pritjeve të të tjerëve dhe vepron si një kujtesë se sa e rrallë është të dëshmosh këtë artiste hiper-disiplinore që thjesht argëtohet sipas kushteve të saj.”

Megjithatë, Tara Josh beson se publikimi “nuk është më i miri i plotë i Beyonce”. Dylan Green i Pitchfork pretendon se është “rekord i ri më argëtues i Beyonce që nga B-Day i vitit 2006”.

Ai e përshkruan Beyoncen si “një nga muzikantët e vetëm të gjallë që mund të ndalojë botën me muzikë të re”, e cila ka nxjerrë një album me “një sasi marramendëse talentesh në një vend” – duke iu referuar bashkëpunimeve me Grace Jones, Skrillex dhe Drake. Këngët e saj “kategoria është…” dhe gjuhë të tjera të përdorura në kulturën e topit dhe komunitetet queer gjithashtu dallohen në muzikë,” shkroi ai.

“Muzika e vallëzimit të të gjitha vijave u ndërtua nga artistë queer, dhe historia qëndron pezull.” Rilindja është pjesa e parë e një projekti me tre albume të regjistruar gjatë pandemisë.

“Krijimi i këtij albumi më mundësoi një vend për të ëndërruar dhe për të gjetur shpëtim gjatë një kohe të frikshme për botën”, shkroi Beyonce në Instagram.

“Më lejoi të ndihesha i lirë dhe aventurier në një kohë kur pak më shumë lëvizte”.