Vaksina anti-Covid në formë pilulë së shpejti mund të bëhet realitet. “Jemi duke punuar bashkë me Pfizer që kjo vaksinë të mos jetë vetëm më injeksion, por edhe në formë pilule që merret nga goja”, u shpreh Anthony Fauci, imunologu i njohur amerikan dhe këshilltar mjekësor i presidentit amerikan Joe Biden.

Unë mendoj se koronavirus nuk mund ta eliminojmë, por mond ta kontrollojmë. Duhet të vazhdojmë të vaksinohemi ndaj tij në mënyrë periodike, çdoi një vit e gjysmë. Gjithsesi, në të ardhmen mund ta ndalim këtë pandemi”, tha Fauci.

Nuk duhet të ulim vigjilencën dhe betejën ndaj pandeminë, pasi asnjëherë nuk dihet se çfarë mund të ndodhë. Krahasuar me vjet, tashmë jemi të vaksinuar dhe nëse ku numër rritet do ta kemi më të lehtë këtë sfidë. Duhet të shmangim një fitore të parakohshme ndaj koronavirus”, tha Fauci.