Ai pranon që ka mashtruar taksambledhësin por përpiqet të lehtësojë barrën e shkeljeve.

Ka qenë një mëngjes shumë i gjatë për Carlo Ancelotti, i thirrur për të dëshmuar në gjykatë në Madrid për një krim të supozuar të evazionit fiskal të zbuluar nga Football Leaks dhe raportuar ditët e fundit nga Calciomercato.

I shoqëruar nga Carlos Zabala, kreu i zonës penale për firmën ligjore globale Clifford Chance, Ancelotti pranoi se ai nuk kishte kryer siç duhet detyrat e tij ndaj autoriteteve tatimore spanjolle për vitin 2014, në kohën e përvojës së tij të parë në stolin e Realit.

A shtoi se ishte “mal asesorado” (këshilluar keq). Për këtë arsye, ai tha se ishte i gatshëm të paguante menjëherë 300 mijë euro që po kontestohen plus gjobën dhe kamatën për pagesë të vonuar.

Trajneri i Madridit në vend të kësaj kundërshton mosmarrëveshjen në lidhje me vitin 2015, gjatë të cilit ai u shfajësua.

Çfarë për mendimin e tij nuk do të zbatohej për atë vit fiskal pragu minimal prej 183 ditësh i nevojshëm për t’u konsideruar banor spanjoll në të gjitha aspektet dhe kështu të shihte normën të rritej nga 24.5% në 47%.

Në fakt, Ancelotti pretendon se në atë vit kalendarik ai kaloi 158 ditë në Spanjë në vend të 183.

Prandaj, do të dukej se të paktën ai përjashtim kishte avantazhin e arritjes në kohë.