Argjentinasja María Belén Pérez Maurice pësoi humbje në garën e skermës për femra në Tokio, të hënën, por duket se nuk do ta ndryshojë trajnerin. Pérez Maurice sapo kishte dështuar përballë Anna Marton nga Hungaria, kur trajneri i saj, i cili është gjithashtu i dashuri i saj prej 17 vitesh, i propozoi publikisht për martesë. Për fat të mirë të trajnerit, duke parë që propozimi ishte “live” në televizion, Pérez Maurice tha “po”.

36-vjeçarja ishte duke analizuar humbjen e saj në një intervistë për televizionin argjentinas, kur trajneri Saucedo u shfaq mbrapa saj me një fletë të bardhë, ku shkruhej: “Do të martohesh me mua??? Të lutem!” Perez Maurice bërtiti nga kënaqësia dhe pranoi.

“Intervistuesi më tha që të kthehesha dhe ai e kishte letrën në dorë. Kam harruar gjithçka në atë moment, zhgënjimin e humbjes. Oh, Zoti im! Ne jemi shumë të gëzuar, partnerë shumë të mirë. Sigurisht, stërvitemi me seriozitet, por kënaqemi me kohën e njëri-tjetrit. Ne e duam shumë njëri-tjetrin, duam ta kalojmë jetën tonë së bashku. Do të festojmë në Buenos Aires me një ‘Barbecue’ të madhe”, – tha sportistja e emocionuar.

Ajo shtoi se kishin diskutuar për martesë edhe më parë, por ishte ende e befasuar nga mënyra e propozimit: “Ne e duam shumë njëri-tjetrin. Tani duam të kalojmë jetën tonë së bashku”. Trajneri Saucedo tha se kishte filluar të mendonte për propozimin një natë më parë, edhe pse nuk kishte një unazë:

“Unë e dua atë. Dhe kur humbi ndeshjen ajo u trishtua shumë, kështu që ndoshta ky propozim duhet ta ndryshojë mentalitetin e saj. Nëse ajo do të kishte fituar, jo, nuk do t’ia bëjë një propozim të tillë, do të kisha pritur momentin e duhur”.