Shitja e një shtëpie është një vendim i rëndësishëm. Disa kanë ndarë arsyet që i shtynë të lëviznin dhe këto padyshim që janë të çuditshme.

Ndërsa arsyet tipike përfshijnë shitjen për një shtëpi më të madhe ose afrimin me miqtë dhe familjen, disa të tjera mund të duken pak më të pazakonta.

Ndër arsyet më pak të zakonshme që janë raportuar për këtë lëvizje janë frika nga fantazmat që ndjekin pronën dhe dëshira për të jetuar më afër një pijetoreje.

Kjo është sipas agjencisë online të pasurive të paluajtshme Strike, e cila kreu një studim mbi 40 arsyet kryesore pse njerëzit vendosnin të shisni shtëpinë.

Studimi shqyrtoi një kampion prej 2000 të rriturish që planifikojnë të shesin gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Sam Mitchell, shefi ekzekutiv i Strike, tha:

“Njerëzit lëvizin për një sërë arsyesh. Disa janë më të ngutshme se të tjerët: mosmarrëveshja me fqinjët mund të jetë një stres i vërtetë emocional, veçanërisht nëse aktualisht kaloni shumë më tepër kohë në shtëpi. Por disa nga arsyet e tjera që dolën nga sondazhi ynë ishin shumë më pak serioze”.

Një nga këto? Për shembull, një në 20 persona shqetësohet aq shumë nga reflektimet në ekranin e televizorit, saqë blen një shtëpi krejtësisht të re. Pastaj ka nga ata që mendojnë për parkimin, afër me shtigjet e biçikletave ose të kenë një kopsht të ekspozuar ndaj diellit.

Drita duket të jetë konstante, duke qenë se në vendin e njëzetenjëtë në renditjen e arsyeve për shitjen e një shtëpie është fakti i mungesës së dritës natyrale të mjaftueshme.

Por duke folur për prioritetet, kemi edhe kërkimin për një Wi-Fi më të mirë ose dëshirën për të pasur hapësirë ​​për një televizor më të madh.

Kafshëve gjithashtu u kushtohet vëmendje e madhe, me mundësinë e zhvendosjes në shtëpi nëse macja ose qeni duket se nuk i pëlqen prona aktuale.

Së fundi, të mos harrojmë problemin e plehrave, i cili është në vendin e 36-të duke përmendur vështirësinë e nxjerrjes së koshave jashtë si dhe rrjedhjet që nuk riparohen.