Në pritje të dritës jeshile të Agjencisë Evropiane të Barnave Ema për vaksinën anti-Covid Oxford-AstraZeneca-Irbm: vendimi për autorizimin e ilaçit do të vijë nesër dhe jo sot. Komiteti i EMA për Produktet Medicinale për Përdorim Njerëzor (CHMP) është takuar që nga fillimi i javës.

Ndërkohë, AstraZeneca do të ishte e gatshme të botonte kontratën për shpërndarjen e vaksinave anti-Covid të përcaktuara me BE. Frankfurter Allgemeine Zeitung e shkruan atë, duke cituar burime evropiane, sipas një parashikimi. CEO Pascal Soriot do ta kishte premtuar këtë gjatë një konference video me disa përfaqësues të vendeve anëtare.

AstraZeneca CEO: "We need to do an additional study" on COVID vaccine -  Axios

Për të rritur prodhimin e vaksinës anti-Covid, AstraZeneca nuk përjashton zgjerimin e numrit të bimëve në Evropë – gjithashtu për mbushjen – por, duke pasur parasysh kërkesat e larta, është shumë e vështirë. Kjo është ajo që mësohet në lidhje me prodhimin e vaksinës nga gjiganti farmaceutik anglo-suedez, i cili po punon për të zgjidhur problemin e ngadalësimit të rendimentit të bimës në Belgjikë në prodhimin e substancës aktive.

AstraZeneca-Oxford Covid-19 vaccine: Why it's different - Vox

Gjermania gjithashtu rekomandon vaksinimin me prodhuesin britanik-suedez vaksinën AstraZeneca, por me kufizime. Bazuar në të dhënat e disponueshme aktualisht, kjo vaksinë rekomandohet vetëm për njerëzit midis moshës 18 dhe 64 vjeç, njoftoi Ministria Federale e Shëndetësisë. Raporton Dpa.

Boris Johnson anulon indikacionin gjerman për përdorimin e vaksinave anti-Covid të AstraZeneca në Gjermani tani për tani vetëm për pacientët nën 65 vjeç dhe siguron që të dhënat e administratës britanike – në progres për disa javë – dëshmojnë për “një përgjigje të mirë imune në të gjitha moshat grupe “.

I pyetur nëse rekomandimi paraprak gjerman e shqetësonte atë, Kryeministri Tory, në periferi të një vizite në Skoci, u përgjigj thatë: “Jo. Për shkak se Mrha, autoriteti ynë (i kontrollit të ilaçeve), e bëri të qartë se ai besonte se vaksina Oxford / AstraZeneca është shumë e mirë dhe efektive “.