Një studim i ri i publikuar nga Ashley Madison, një faqe e njohur takimesh për të martuarit, zbuloi se 79% e njerëzve që tradhtojnë janë kundër divorcit nga partneri i tyre.

Por pse njerëzit duhet të zgjedhin të tradhtojnë në vend që thjesht të gjejnë lumturinë me një partner tjetër? Epo, 46% thanë se e duan gjysmën tjetër të tyre shumë për t’u larguar.

19% në vend të kësaj shpjeguan se nuk duan t’ua vështirësojnë gjërat fëmijëve të tyre dhe 17% e lënë gjithçka kështu sepse nuk mund ta përballojnë ndarjen.

Mbi 58% e njerëzve pranuan se do të ndiheshin egoistë nëse do të bënin kërkesë për divorc, ndërsa 67% thanë se do të ndiheshin edhe më fajtorë për paraqitjen e kërkesës për divorc sesa tradhtinë. Është interesante se 76% e njerëzve që tradhtuan thanë se kjo i bën ata më të durueshëm dhe tolerantë në shtëpi.

Një grua e intervistuar për anketën tha: “Në moshën 24 vjeç, u martova me burrin tim dhe ishim bashkë për 30 vjet. Për sa i përket intimitetit, jam më aventuriere dhe kam një dëshirë më të lartë se burri im. Për të kryerja e marrëdhënieve është një përfitim, ndërsa unë e shoh si pjesë të pandashme të mirëqenies sime.

“Unë nuk mund ta imagjinoj të shkoj në shtrat vetëm me një person, thjesht nuk ka kuptim. Si shoqëri, ne kërkojmë shumë nga një person, kështu që e shoh tradhtinë si një mënyrë për të qëndruar i martuar.”

Një mendim që mesa duket është i zakonshëm. Në fakt, sondazhi tregoi sesi tradhtitë janë bërë një valvul lehtësimi e domosdoshme për çiftet që janë përballur me një rritje të stresit vitet e fundit, edhe falë Covid-it.

Prandaj, tradhtia duket se heq presionin nga marrëdhëniet “primare” dhe i bën njerëzit më të lumtur në martesën e tyre.