Askush nuk e di se si mund të ishte krijuar figura e Njeriut Marree, një lloj njeriu gjigant rreth 4.2 kilometra në madhësi, i gdhendur në brendësi të largët të Australisë qendrore.

Profili i përgjithshëm i figurës është afërsisht 28 kilometra ndërsa gdhendjet e saj janë 45 metra të gjera dhe 35 cm të thella. Emrin e ka marrë nga vendbanimi i vogël që ndodhet në afërsi.

Kush zbuloi Njeriun Marree

Kjo u zbulua nga Trec Smith, i cili po fluturonte me një aeroplan të vogël në vitin 1998. “Ishte i madh dhe i skalitur shumë thellë,” tha burri.

Më pas ai shtoi: “Ishte vërtet e jashtëzakonshme, kështu që mendova se të gjithë duhet ta dinë në atë kohë.” Askush nuk ishte në dijeni të figurës së gdhendur në shkretëtirë.

Fakset anonime fillojnë të mbërrijnë në kompanitë e Marree dhe mediat SA, të cilat lexonin: “Në një pllajë 36 milje në veriperëndim të Marree, ekziston një skicë gjigante e një njeriu aborigjen mbi dy milje të gjatë.”

Autoritetet më vonë zbuluan një flamur amerikan pranë Njeriut Marree dhe një shënim që përmendte kultin famëkeq amerikan të Degës Davidiane.

Artistët e supozuar të operës

Dy artistë vendas janë dyshuar se qëndrojnë pas Njeriut Marree. Robin Cooke, i cili krijoi Parkun e Skulpturës së Marree’s Mutonia, mohon se ishte ai.

I dyshuari tjetër mund të jetë artisti i ndjerë i Alice Springs, Bardius Goldberg, i cili thuhet se rrëfeu në shtratin e tij të vdekjes se Njeriu Marree ishte vepra e tij.