“EFlyer 800” nga  “Bye Aerospace”, është një dizajn që do të mbajë tetë persona, duke përfshirë një ose dy pilotë. Ky avion, do të ketë dy motorë, të mundësuar nga një rrjet qelizash elektrike në të gjithë kornizën e ajrit.

Ky është modeli i tretë në një seri avionësh elektrikë nga firma e hapësirës ajrore me bazë në Denver, por i pari me dy motorë.

“EFlyer 2” është një makinë me dy ulëse për trajnime profesionale të fluturimit që u zhvillua kur kompania u lançua në 2014, dhe “EFlyer 4”, një makinë me katër ulëse për taksi ajrore dhe trajnime të avancuara, erdhi më vonë. Të dy modelet kanë më shumë se 360 ​​porosi secila.

“EFlyer 800 është aeroplani i parë me teknologji shtytëse tërësisht elektrik që arrin performancë dhe siguri me dy turboprop pa CO2 dhe kosto jashtëzakonisht të ulëta funksionimi,” tha CEO George E. Bye në një deklaratë.

“EFlyer 800” është përgjigja e Bye ndaj kërkesës në rritje për avionë tërësisht elektrikë që mund të kryejnë fluturime lokale dhe rajonale, por me kapacitet dhe aftësi më të mëdha, me një kosto operative dukshëm më të ulët se avionët tradicionalë me lëndë djegëse fosile.

EFlyer 800 pritet të ketë një distancë deri në 575 milje, me 45 minuta ngarkim rezervë të baterisë për motorët e saj dhe një tavan funksional prej 35,000 këmbësh. Avioni parashikohet të ketë një ngjitje të shpejtë deri në 3,400 këmbë në minutë, lundrim në 322 mph dhe të arrijë 368 mph.

Bye tha që e vendos atë në pesë motorët më të shpejtë turbomotorësh më të shpejtë. Më e rëndësishmja, ai do të fluturojë me vetëm një të pestën e kostos së një avioni të krahasueshëm me lëndë djegëse fosile, me pak zhurmë dhe zero emetime CO2.

Kompania po mbështet në efikasitete të larta motorike dhe aerodinamike, të cilat beson se do të jenë dy herë më të larta se një turboprop tradicional ose aeroplan më i vogël. Ky nivel i performancës pritet të përkthehet në 80% kursime në kostot operacionale, bazuar në dëshmitë e prodhuara nga eFlyer2 e tij, e cila ka 23 dollarë kosto operative për orë në krahasim me 110 dollarë nga një aeroplan i krahasueshëm me turboprop, bërë e mundur nga sistemi i shtytjes elektrike dhe teknologjia e përparuar e baterive që rezulton në densitet dukshëm më të lartë të energjisë”, thotë Bye.

Motorët ENGINeUS të avionit dhe sistemi elektrik i shpërndarjes dhe mbrojtjes së rrjetit GENeUSGRID po projektohen nga Safran, bashkëpunimi i të cilit me Bye Aerospace filloi rreth shtatë vjet më parë me zhvillimin e dy modeleve të tij të parë elektrike.

Të dyja kompanitë janë ende duke vlerësuar se cili motor elektrik do të jetë më efikasi, duke marrë parasysh se portofoli i Safran përfshin motorë që ofrojnë fuqi që varion nga 50 kW në 500 kW, madje edhe 1 MW.

Karakteristikat standarde të sigurisë përfshijnë një parashutë të plotë avioni dhe dy motorë të montuar në krahë – në krahasim me vetëm një i montuar në hundë—dhe dredha-dredha të dyfishta të tepërta të motorit. Furnizimi i pandërprerë me energji elektrike do të ofrohet nga paketa baterish me katër të tepërta.

Veçoritë shtesë, në varësi të zhvillimit dhe certifikimit, mund të përfshijnë qelizat diellore shtesë të energjisë, një sistem automatik të uljes së urgjencës, shmangien e terrenit dhe një opsion për taksi elektrike në rrota për të ruajtur energjinë.

Kabina e eFlyer 800 është e krahasueshme me homologët e saj në klasën e motorëve me dy motorë, duke tejkaluar disa konkurrentë dhe afër të tjerëve.

Me dy motorë dhe një tavan të lartë funksional për ta mbajtur atë mbi motin e keq, avioni jo vetëm që do të mirëpritet për përdorim privat, por mund të përdoret për taksi ajrore dhe shërbime charter. Asnjë çmim nuk u njoftua.

Marrë nga Rob Report / Përshtati në shqip TeleMedia