Anon Rodthong, 58 vjeç, pronar i një ferme të lulëzuar frutash durian në provincën Chumphon në Tajlandën jugore, është marrë me çështjen e së ardhmes së vajzës së tij Karnsita, duke ofruar një shumë të madhe parash për këdo që dëshiron të martohet me të.

Në “ofertën” e tij të çuditshme, Rodthong tregon se vajza e tij, e cila e ndihmon të drejtojë biznesin familjar, është 26 vjeç, flet rrjedhshëm anglisht dhe gjuhën kineze dhe se është e virgjër.

Në disa pjesë të Tajlandës, është zakon që një burrë të paguajë një prikë për gruan e tij të ardhshme, por zoti Rodthong thotë se është i gatshëm të heqë dorë nga kjo “taksë”.

Përkundrazi, ai do t’i dhurojë dhjetë milionë baht Thai (ekuivalenti i rreth 280,000 euro) dhëndrit të tij të ardhshëm, si dhe kompanisë së tij masive, me vlerë disa milionë euro.

I dashuri i mundshëm duhet të flasë rrjedhshëm anglisht dhe kinezisht, duhet të jetë “i kursyer dhe duhet t’i dojë durianët”, thuhet në kërkesën e babait të shpërndarë në rrjetet sociale dhe të raportuar nga mediat ndërkombëtare.

Fruti në fjalë njihet si “fruta me erën më të keqe në botë” edhe pse shija e tij është shumë e këndshme. Megjithatë, kërkesat për bashkëshortin e mundshëm të së bijës sigurisht nuk mbarojnë me kaq: ai nuk duhet domosdoshmërish të jetë i zgjuar, por duhet të jetë punëtor dhe padyshim që duhet ta bëjë të lumtur Karnsitën.

“Dua që dikush të kujdeset për biznesin tim dhe ta bëjë atë të zgjasë me kalimin e kohës. Nuk dua një person me diplomë bachelor apo master apo filozof. Unë dua një njeri të zellshëm. Unë dua vetëm dikë me një aftësi të fortë për punë. Kjo është e gjitha”, komentoi z. Rodthong.

Pavarësisht se ka fëmijë të tjerë, të cilët tradicionalisht do të trashëgonin kompaninë, miliarderi i ka të qarta idetë: “Sapo të kem një dhëndër, do t’i dorëzoj të gjitha pasuritë e mia”.

Ferma durian e z. Rodthong përpunon rreth 50 tonë fruta çdo ditë dhe është më e madhja në rajon. Manjati zotëron gjithashtu prona dhe toka në të gjithë zonën.

Që kur bëri “ofertën” e tij kontroverse në rrjetet sociale, zoti Rodthong dhe vajza e tij kanë marrë shumë reagime të ndryshme. Vajza rrëfeu se ndihej e pushtuar nga vëmendja e babait të saj dhe konfirmoi se ishte “ende beqare”.

Megjithatë, bashkëshorti i saj i ardhshëm mund të përballet me argumente të ashpra për të futur në xhep paratë e zotit Rodthong, sepse Karnsita do të donte t’i përdorte ato për operacione plastike në Kore.

“Për herë të parë e zbulova njoftimin e babait kur ma tregoi një miku im. U habita, por shoh edhe anën argëtuese. Është e vërtetë që jam ende beqare. Nëse më duhet të martohem me dikë, dua që ai të jetë i zellshëm, i mirë dhe ta dojë familjen e tij”.