Komisioni i BE paralajmëron për vaksinat e mundshme të ofruara në tregun paralel ose në tregun e zi.

“Ne jemi të shqetësuar dhe po monitorojmë nga afër” fenomenin me “Zyrën Evropiane Kundër Mashtrimit (Olaf), aktive në fushën e vaksinave potencialisht mashtruese”. Kështu që zëdhënësi, Eric Mamer, pas deklaratave të Kryeministrit Çek Andrej Babis mbi ofertën e dozave të AstraZeneca nga ndërmjetësit në vendet e Gjirit.

“Në tregun e zi ekziston rreziku të përfundojë me produkte të rreme. Çfarëdo që është jashtë kanalit” BE “duhet të shihet me shumë kujdes,” thotë ai.