Presidentja e Komisionit Europian, Ursula Von der Leyen, ka deklaruar në fjalimin e saj pranë Bashkimit Europian se procesi i vaksinimit në Europë ka shkuar mjaft mirë.

Ky proces konsiderohet i suksesshëm, pasi deri më tani janë shpërndarë 200 milionë vaksina në vendet e BE-së. Jam mjaftueshëm për të vaksinuar gjysmën e popullsisë madhore në moshë me të paktën një dozë”, tha Ursula Von der Leyen.

Ne do të vijojmë me këto ritme, për ët kaluar një sezon veror të qetë. As Kina dhe as Rusia nuk na afrohen në këtë process vaksinimi, që e konsideroj të suksesshëm pavarësisht vështirësive që kaluam”, tha Ursula Von der Leyen.