Mike Tyson është një nga figurat më të mëdha të sportit në historinë e botës, kur ishte në kulmin e tij kishte atë që donte, asgjë nuk iu mohua, ai ishte mbreti i botës.

Të gjithë kishin frikë nga “Iron Mike”, grushtet e tij ishin shkatërrues, njerëzit paguanin mijëra dollarë për ta parë atë të shkatërronte kundërshtarin e tij në 30 sekonda, ishte një spektakël i pabesueshëm.

Me famën erdhën paratë, gratë, veset dhe miqtë e rremë. Ai gjithashtu besonte se ishte i gjithfuqishëm, më në fund ai kishte botën në këmbët e tij.

Në vitin 1992 ai shkoi në burg kur u akuzua nga Desiree Washington, një konkurrente për Miss Black America, për përdhunim, Tyson mohoi akuzat, edhe pse ai u burgos në Qendrën Rinore të Indianës.

Dënimi i tij ishte 10 vjet, 6 në burg dhe 4 me kusht, por për shkak të sjelljes së tij të mirë ai qëndroi në burg vetëm për 3 vjet. Ai u lirua në vitin 1995.

Në burg vitet më të mira të jetës së tij

Tyson ishte në kulmin e karrierës së tij përpara se të shkonte në burg, dhe për atë që shumë do të mendonin se mund të ishin tre vite të vështira për boksierin, ai me sa duket kaloi një kohë më të mirë sesa pritej.

Tyson dha një intervistë për “The Pivot Podcast”

Pas intervistës së tyre të shumëdiskutuar dhe të rrallë me trajnerin e Pittsburgh Steelers, Mike Tomlin, bashkë-prezantuesit dhe ish-yjet e NFL Ryan Clark, Channing Crowder dhe Fred Taylor fillojnë episodin duke shprehur admirimin e tyre për Tyson.

Në intervistë, Tyson duket i relaksuar, pi një cigare marijuanë, ish-kampioni duket i qetë dhe ka folur për një temë të ndjeshme siç është qëndrimi në burg.

“Tre vitet më të mira të jetës sime i kam kaluar në burg”, tha Tyson. “Unë kisha paqe. Ato para nuk do të thonë asgjë nëse nuk ke paqe, stabilitet dhe ekuilibër.

“Na duhet mendja jonë për të diktuar çdo pjesë të jetës. Unë kisha ushqim të mirë, të gjithë ishin të mirë me mua, ata më trajtonin mirë”.

“Vrapoja nëpër oborr 8 ose 9 milje dhe mbrëmjeve kërceja për katër orë, në qeli. Të gjithë më trajtonin mirë në burg, kishin frikë nga unë, por unë kam qenë gjithmonë njeri i mirë”.

Tyson u dërgoi një mesazh fansave të tij

“Dua që njerëzit të dinë se jeta është gatishmëria për të vdekur”, tha Tyson. “Unë besoj se sapo të vdesësh, fillon të jetosh. Ka më shumë se vetëm ne atje jashtë.

“Duhet të vrasësh egon tënde për të vlerësuar vërtetë jetën. Egoja është e mirë, por nuk është një jetë. Përdore atë për futboll dhe boks ose çfarëdo tjetër, por jetoni një jetë pa të”.