Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky “harroi” t’i thoshte gruas së tij, Olena Zelenska, se ai po kandidonte për president përpara zgjedhjeve të vitit 2019, thanë të dy në një intervistë për Sky News Australia të botuar të mërkurën.

Në vend të kësaj, ajo e zbuloi kur pjesa tjetër e vendit të saj e bëri këtë – në televizion.

“Pashë adresën e tij të vitit të ri dhe kuptova se ai në të vërtetë po vraponte,” tha ajo.

“Nuk po qeshja aq shumë”, tha Zelensky, duke marrë sugjerimin e intervistuesit për t’i kërkuar falje gruas së tij.

Intervista ishte një nga shumë paraqitjet publike që Zelenska ka bërë në javët e fundit, pasi kaloi javë të tëra të fshehura që nga fillimi i luftës, kur ajo u zhvendos nga një shtëpi e sigurt në tjetrën.

Që atëherë, ajo është rikthyer në qendër të vëmendjes për një ofensivë tërheqëse ndërkombëtare, duke iu drejtuar Kongresit të SHBA javën e kaluar si pjesë e shtrirjes së Ukrainës për mbështetjen perëndimore në luftën e saj për mbijetesë.