Dushi është një prioritet i rutinës suaj të përditshme. Është diçka që e ke bërë gjatë gjithë jetës. Megjithatë të themi të vërtetën, shumica e popullsisë si meshkuj ashtu edhe femra nuk e dinë mënyrën e duhur për të bërë dush. Praktikisht të gjithë jemi fajtorë për gabime të panumërta. Por kjo nuk do të thotë se nuk mund të mësojmë nga gabimet e së kaluarës dhe të rregullojmë gabimet e zakonshme që janë përgjegjëse për flokët tanë të jetë dhe lëkurën më pak se yjore.

Injorimi i pjesëve të tjera kryesore të trupit: Hiqni dorë nga neglizhenca e shpinës, kërthizës, prapanicës dhe pas veshëve.

Mos pastrimi ose zëvendësimi i briskut tuaj: Në rast se nuk e dinit, tehet në këto gjëra mbledhin baktere nga lëkura juaj dhe rritin mikrobet.

Dushi shumë i gjatë: Duhet të qëndroni atje vetëm maksimumi 10 minuta.

Përdorimi i produkteve të gabuara të kujdesit për dush: Jo çdo balsam, shampo, sapun ose larës trupi është i formuluar për llojin e flokëve ose lëkurës tuaj.

Shumë shkumë, shumë produkt -Më pak është gjithmonë më shumë. Mos harroni se. Përdorni lehtësisht sapunin dhe larjen e trupit, sepse ekspozimi i tepërt ndaj surfaktantëve në këto produkte do të heqë vajrat natyralë nga lëkurën tuaj. Ekspertët besojnë përdorimi i një sasie çerek shampo ose balsam duhet të jetë e mjaftueshme për flokë normalë.

Shampo çdo ditë – Larja e flokëve dhe e kokës është padyshim ndjenja më terapeutike që mund të përjetoni në dush. Megjithatë, kjo nuk e justifikon ta bësh atë çdo ditë. Shampo është projektuar për të bllokuar vajrat, kështu që kur përdoret vazhdimisht, thahen më shpejt folikulat e flokëve dhe rezulton në thyerje. Kërkoni të lani flokët jo më shumë se dy deri në tre herë në javë, gjë që do të ndihmojë në ruajtjen e lagështirës dhe stimulimin e rritjes.

Heqja e qelizave të vdekura më shumë se sa duhet/ Eksfolimi – Shumica prej nesh bëjnë gabim duke përdorur çdo ditë një pastrim për fytyrën ose trupin. Lehtësojeni përdorimin e eksfoliantëve sepse nuk dëshironi të zhveshni lëkurën tuaj nga bakteret e nevojshme që i nevojiten për të luftuar aknet dhe lëkurën e thatë. Dermatologët rekomandojnë heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës dy deri në tre herë në javë për të mbajtur një lëvore të lëmuar dhe pa njolla. Filloni me ndonjë nga këto pastrime elitare të fytyrës.

Ndalimi i procesit hidratues -Thonë ‘hekuri rrihet sa është i nxehtë’. Kjo vlen për hidratimin e lëkurës tuaj veçanërisht kur dilni nga dushi. Ju do të dëshironi të punoni në një hidratues pa aromë pas tharjes për të mbrojtur dhe për të riparuar qelizat e lëkurës kur flini. Mos bëni gabimin amator duke përdorur të njëjtin hidratues si për fytyrën ashtu edhe për trupin. Shtoni një locion trupi dhe trajtim fytyre me cilësi të lartë në rutinën tuaj të kujdesit.

Dushe të nxehtë me avull – Sado e mrekullueshme të duket, zhytja në një dush të nxehtë është dëmi më i madh për lëkurën tuaj. Rrit rrjedhjen e gjakut, gjë që shkakton inflamacion dhe skuqje. Mund ta detyrojë lëkurën në një gjendje stresi që dëmton qelizat e lëkurës dhe heq yndyrat natyrale. Pastaj ka efektin negativ të dëmtimit të kutikulave të flokëve, duke rezultuar në zbehje të ngjyrës dhe tharje.