Çfarë ka më mirë se një udhëtim të këndshëm në ajër të hapur, ndoshta herët në mëngjes ose pas darkës në ajër të freskët? Por nëse përdorimi i biçikletës tradicionale duket si një opsion shumë i lodhshëm, ne mund t’ju tundojmë duke ju bindur të blini një biçikletë elektrike. Të ashtuquajturat biçikleta e-bike kanë pasur një rritje të vërtetë në shitje.

Këto janë biçikleta me pedale asistencë, kështu që mund të përdoren nga ata që bëjnë një jetë sedentare bazuar në dembelizmin, nga ata që sapo i janë nënshtruar një operacioni në ije ose gjunjë dhe kanë nevojë për një rikuperim të shkëlqyer pas operacionit duke bërë rehabilitim dhe gjithashtu nga ata që janë të një moshe dhe mes halleve dhe vapës nuk  pëlqejnë të pedalojnë nëpër qytet me një biçikletë tradicionale.

Me pak fjalë, me këto biçikleta nuk mund të bëhet Tour de France dhe as të garë me një makinë kur drita është gati të shkojë jeshile në semafor, por ka përfitime dhe avantazhe të shumta.

Para së gjithash, duke përdorur biçikletën elektronike nuk rrezikojmë rritjen e ndotjes së mjedisit dhe zhurmës, e cila është e mrekullueshme për planetin, por edhe për shëndetin tonë mendor.

Më pas nuk duhet të nënvlerësojmë kontributin për sa i përket aktivitetit fizik: në fakt, sa herë kemi menduar të dilnim me biçikletë vetëm për t’u dorëzuar për shkak të mundit të tepërt apo mërzisë që na priste?

Biçikleta elektrike na ndihmon seriozisht të jemi më konstant, është një inkurajim i madh për të filluar dhe për të ecur në mënyrë progresive. Kalimi nga divani në një udhëtim gjysmë ore është një nxitje e shkëlqyer për të rifituar formën fizike…

Nga ana tjetër, një nxitje edhe më e rëndësishme, veçanërisht për ata që përpiqen të humbin disa kilogramë, është të dini se një orë me biçikletë elektrike korrespondon me rreth 300 kalori të djegura.