Në 24 orët e fundit, në Itali janë regjistruar 9,660 teste pozitive për koronavirus, me 499 viktima. Kjo u njoftua nga Ministria e Shëndetësisë.

Dje kishte 7,925 teste pozitive, 329 të vdekur. Në total janë kryer 244,429 teste (molekulare dhe antigjenike) me një normë pozitive krahasuar me rastet e reja (9,660) e barabartë me 3.9%, me rënie me 1.7% krahasuar me dje.

Janë 2,214 persona të pranuar në kujdes intensiv në Itali, pra 38 më pak se dje, në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve; pranimet ditore janë 158. Të shtruarit me simptoma janë 20,317, pra 57 më shumë se dje.