Julian Da Silva është një mjek britanik i specializuar në kirurgjinë estetike. Disa vite më parë, ai filloi një projekt ambicioz. Bazuar në një sërë kriteresh dhe llogaritjesh, ai donte t’i përgjigjej pyetjes: kush është mashkulli më i bukur në botë?

Mjeku mori parasysh simetrinë e fytyrës, vetullave, syve, nofullës, mjekrës, hundës dhe buzëve. Ai bazohet sipas raportit të artë të Phi Beauty.

Artistët dhe arkitektët e kanë përdorur ekuacionin si një ndihmë kur krijojnë kryeveprat e tyre. Raporti mund të zbatohet për çdo gjë dhe u përdor nga Leonardo Da Vinci për trupin e përsosur mashkullor të njeriut në veprën e tij të famshme, Njeriu Vitruvian.

Që atëherë, shkencëtarët kanë përshtatur formulën matematikore për të shpjeguar se çfarë e bën një person të bukur. Në veçanti, gjatësia e njërit vesh duhet të jetë e barabartë me gjatësinë e hundës dhe gjerësia e njërit sy duhet të jetë e ngjashme me distancën midis dy syve. Lista është përpiluar duke përdorur teknikat më të fundit të hartës kompjuterike.

Duke zbatuar këto kritere në fytyrat e personazheve të famshëm, aktori që pasqyron më së miri këto kushte është Robert Pattinson. Aktori britanik i Batman-it u zbulua se ishte 92.15% i ‘përputhshëm’ me raportin e artë të bukurisë Pi, i cili thuhet se mat përsosmërinë fizike.

Sytë, vetullat, hunda, buzët, mjekra, linja e nofullës dhe forma e fytyrës së tij u matën në krahasim me të famshëm të tjerë dhe iu afruan më shumë idesë së grekëve të lashtë për përsosmërinë.

Pra, a ka Robert Pattinson fytyrën perfekte? Jo tamam. “Ajo është në top 5 në pothuajse çdo kategori, sepse ka tipare klasike dhe një nofull të gdhendur bukur. Vlerësimi i saj i vetëm nën mesatare është për buzët e saj, të cilat janë pak të holla dhe të sheshta”, shpjegoi Julian Da Silva.

Pattinson ndiqet nga afër nga bashkatdhetari i tij, aktori Henry Cavill (91.64%). Thuajse do të kishim filluar të besojmë se çuditërisht kishte vetëm anglezë në këtë renditje, por jo.

Podiumin e plotëson amerikani Bradley Cooper (91.08%). Brad Pitt vjen në vendin e katërt (90.51%), përpara George Clooney (89.91%) që plotëson këtë Top 5 të meshkujve më të bukur në planet.