Në 24 orët e fundit në Itali janë regjistruar 16,146 raste të reja me Covid-19, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ndërsa fatkeqësisht viktimat kanë qenë 477.

Të dy shifrat janë më të ulëta në krahasim me dje, kur u regjistruan 522 viktima dhe 17,246 raste të reja.

Me përfshirjen e testeve të antigjenit në llogaritjen e përgjithshme të tamponëve – sot për herë të parë në buletinin e ri të Ministrisë së Shëndetësisë – incidenca e pozitiveve bie.

Në tërësi, raportohen 273,506 tamponë koronavirusësh të kryera në Itali në 24 orët e fundit (156,647 molekulare dhe 116,859 antigjenike).

Shkalla e pozitivitetit është 5.9%, një rënie e fortë krahasuar me 10.7% dje, kur, megjithatë, përqindja e pozitiveve u llogarit vetëm në testet molekulare, të cilat ishin 160,585.

Nëse incidenca do të llogaritej vetëm në molekulare, shkalla tani do të ishte e qëndrueshme në 10.3%.