Sa herë kemi ëndërruar të restaurojmë një gërmadhë të vjetër dhe ta kthejmë atë në shtëpinë e ëndrrave tona? Ka nga ata që thjesht mendojnë kështu dhe nga ata që kanë vendosur ta bëjnë këtë, duke e shndërruar një gërmadhë të vjetër në një shtëpi spektakolare.

Dhe duke shpenzuar vetëm 1 euro (në fakt, një paund) për të blerë pronën. Nuk e besoni? Megjithatë ndodhi!

Le t’i marrim gjërat me radhë dhe të fillojmë nga e para. Një mësuese yoga në Liverpool, Maxine Sharples, në moshën 35-vjeçare pagoi vetëm një paund (1.18 euro) për të blerë një shtëpi të rrënuar në një kompleks shtëpish të qytetit të epokës viktoriane.

Duke mos pasur para për të blerë një shtëpi, gruaja në fakt ka vendosur të përfitojë nga një projekt i nisur nga bashkia britanike për të ringjallur pronat e shkatërruara që kanë mbetur bosh, duke i shitur ato me çmime qesharake dhe krejtësisht simbolike. Nuk është për t’u habitur që programi quhet Homes for a Pound, ose saktësisht “Shtëpi për një sterlinë”.

Prandaj Maxine iu dha një shtëpi dhe, pas 7 vitesh punë, ajo më në fund u transferua në shtëpinë e saj të ëndrrave. Ndërkohë, megjithatë, ajo jetonte brenda një kampingu (praktikisht si një e pastrehë), duke kursyer para dhe duke pritur që të përfundonte rinovimi.

Nëse në shikim të parë mund të mendojmë se rinovimet mund t’i kenë kushtuar shumë, e vërteta është se mësuesja e jogës përveshi mëngët dhe filloi të punonte vetëm në projekt, duke marrë hua energji elektrike nga fqinjët e rinj dhe duke bërë pjesën më të madhe të punës për të kursyer.

Ai rregulloi vrimat në çati, rrjedhjet e ujit dhe kolonizimin e minjve. Por Maxine u argëtua aq shumë sa përfundoi duke rinovuar vetë shtëpinë e saj, duke krijuar një hapësirë me lartësi të dyfishtë në katin e sipërm me një buxhet prej vetëm 60,000 £. Jo keq për një shtëpi në qytet, apo jo?