Kritikët më së shumti kanë vlerësuar negativisht filmin “Bullet Train”, me shumë prej tyre që thanë se filmi i ri i Brad Pitt, po “del jashtë binarëve”.

Filmi, me regji të David Leitch (Deadpool 2), është një ripunim i një novele më të shitur të vitit 2010 nga autori japonez Kōtarō Isaka.

Pitt luan një vrasës me pagesë që kthehet duke marrë përsipër një seri vrasësish, nën udhëzimet e mbajtësit të tij (Sandra Bullock), rrugës nga Tokio në Kioto.

The Guardian e përshkroi atë si “çuditërisht rraskapitëse dhe jashtëzakonisht joqesharake”.

“Ajo trondit fort pa pushim me luftime jo emocionuese dhe jointeresante koreografike, shfaqje të cilat shkurtimisht nxisin interesin dhe jo-linjat e vendeve ku duhet të kishte shkuar materiali qesharak,” shkroi Peter Bradshaw, në rishikimin e tij me dy yje.

“Natyra e mirë e këlyshit e Pitt e pengon atë të rrafshohet plotësisht, por ai nuk ka asgjë si skenari dhe regjia që mori nga Soderbergh, Tarantino apo Fincher.

“Dhe mjedisi japonez trajtohet me të vërtetë përciptazi; ka fjalë për tualetet japoneze që duhet të kishin dalë në vitet 1980. Ky është një udhëtim turistik për askund.”

Filmi aksion-komedi u publikua në Mbretërinë e Bashkuar të mërkurën.

Ai e sheh Pitt, duke luajtur rolin e vrasësit me përvojë, por të pafat, Ladybug, i sapo përkushtuar për rritjen personale dhe duke u kthyer në grupin kriminal me urdhra në dukje të thjeshta nga Maria Beetle e Bullock për të mbledhur një çantë në trenin titullar të plumbave.

 

Megjithatë, gjatë rrugës, amerikani e gjen veten duke konkurruar me një varg vrasësish të tjerë të çuditshëm me qira – të luajtur nga Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Joey King dhe reperi Bad Bunny – të cilët gjithashtu i kanë sytë te mallrat.

Duke e rishikuar atë për Telegraph, Robbie Collin ishte edhe më pak i impresionuar se Bradshaw, duke i dhënë atij vetëm një yll, ndërsa etiketoi Bullet Train “ekuivalentin kinematografik të orës 17.20 të vonuar në Didcot Parkway”.

Ai shkroi: “Versioni i filmit i Japonisë, i përkthyer kryesisht në grafikë kompjuterike, është jashtëzakonisht joautentik, ndërkohë që skenari, i përshtatur nga Zak Olkewicz, kalon mes ashpërsisë nga komiteti – shumë sharje dhe sharje të çuditshme Guy Ritchie – dhe nganjëherë dembelizmi marramendës.”