I dorëzohet Covid edhe Thomas Moore, “Kapiteni Tom” për të gjithë Britanikët, një veteran qindvjeçar i Luftës së Dytë Botërore, i cili u bë një simbol i betejës kundër pandemisë në Mbretërinë e Bashkuar për të frymëzuar një mbledhje fondesh rekord për shëndetin publik pranverën e kaluar.

Risultato immagini per tom moore

Moore vdiq në spitalin ku ishte shtruar që nga e diela. Angazhimi i tij ishte njohur nga mbretëresha, me propozimin e Boris Johnson, me kalorësinë dhe titullin zotëri.

Një veteran i Luftës së Dytë Botërore në Indi dhe Birmani, Tom Moore në Prill – në prag të ditëlindjes së tij të 100-të dhe në mes të bllokimit të parë pandemik – lëshoi ​​një sfidë.

Risultato immagini per tom moore

Një mbledhje fondesh për të mbështetur personelin shëndetësor të NHS me qëllimin fillimisht mjaft modest të mbledhjes së një mijë paund nga përdoruesit e internetit.

Nga ana e tij, kapiteni u zotua të ecte 100 xhiro nga 25 metra në kopshtin e shtëpisë së tij në Bedfordshire me ndihmën e protezës.

Në realitet, mbledhja e fondeve rezultoi shumë më e frytshme sesa pritej, duke arritur 33 milion sterlina.