Ndër banorët më pak të mirëpritur në shtëpitë tona, buburrecat janë ndoshta më të këqijtë dhe tani, për fat të keq, ata janë gjithnjë e më të përhapur në çdo gjerësi gjeografike, me specie vendase në varësi të rajonit klimatik.

Ashtu si shumë parazitë të tjerë, edhe buburrecat i duan mjediset e lagështa dhe lëvizin shpejt në kërkim të ushqimit dhe strehimit, aq më tepër në verë, kur temperaturat në rritje i shtyjnë ata të ushqehen dhe të riprodhohen më shpejt. Pasoja është përhapja e këtyre – dhe insekteve të tjera – edhe në shtëpi.

Në shitje ka produkte të ndryshme kimike që i mbajnë larg këto insekte, por është gjithashtu e mundur të drejtohemi në zgjidhje natyrale të bëra vetë, veçanërisht të përshtatshme nëse kemi fëmijë ose kafshë shtëpiake në shtëpi.

Përveç kësaj, këto janë metoda që janë mesatarisht më pak të kushtueshme se produktet kimike në shitje, kështu që edhe portofoli do të na falënderojë. Në veçanti, ekspertët rekomandojnë një recetë të shpejtë dhe super efektive që do t’i mbajë larg buburrecat për një kohë të gjatë.

Pluhuri kundër buburrecave bazohet në katër përbërës që me shumë mundësi i kemi tashmë në shtëpi: një filxhan pluhur boraks, një filxhan miell misri, gjysmë filxhani miell dhe pak sheqer.

Në një tas mjaft të madh bashkojmë boraksin, miellin e misrit dhe miellin, duke shtuar sheqerin në fund dhe më pas përziejmë gjithçka mirë.

Prandaj ky pluhur do të vendoset në qoshet më të frekuentuara nga buburrecat, me vëmendje të veçantë dollapëve dhe komodinave, dhe hapësirës prapa frigoriferit.

Të tërhequr nga përzierja, buburrecat do t’i afrohen dhe, falë shijes së ëmbël dhe me sheqer, do ta hanë dhe do të përfundojnë duke u helmuar. Thjesht ndryshoni pluhurin ose shtoni një të ri periodikisht për të ruajtur efektivitetin e tij me kalimin e kohës.

Ndër këshilla të tjera, pra, është e dobishme të mbyllni me kujdes dyert dhe dritaret në mënyrë që të mos ketë të çara nga të cilat mund të hyjnë buburrecat në shtëpi, si dhe kujdes të mos lini mbetje ushqimore që mund t’i tërheqin.