Edhe pse prova e rrobave të banjës ka përfunduar për këtë vit, celuliti mbetet për shumicën e grave: kofshët dhe të pasmet janë pjesët më të prekura të trupit dhe madje edhe më të dobëtat shpesh vuajnë nga kjo papërsosmëri.

Një njollë që megjithatë vitet e fundit nis të pastrohet – ose më mirë të normalizohet – gjithnjë e më shumë falë valëve të pozitivitetit trupor.

Një dietë e shëndetshme dhe pak sport janë baza e një mikroqarkullimi të mirë, por celuliti prek edhe ata që punojnë shumë për të ngrënë mirë dhe për të shmangur një mënyrë jetese shumë sedentare.

Ato mund të ndihmojnë në riaktivizimin e qarkullimit të masazheve të posacm të trupit, baltës, presoterapisë ose fashave, megjithatë, edhe në shtëpi mund të punojmë për të përmirësuar situatën: fjala e Victoria Adams, praktikuese e jogës së fytyrës, konsulente ushqimore dhe eksperte e mirëqenies që foli ekskluzivisht për Express.co.uk se si gratë mund të zvogëlojnë shfaqjen e celulitit në shtëpi.

Sapo të lindin akumulimet e yndyrës nën epidermë, duke krijuar ato gropëzat tipike – ose të ashtuquajturën lëkurë portokalli – nuk ka asnjë mënyrë për të eliminuar plotësisht celulitin, por le të mos dëshpërohemi.

Masazhi i trupit është një nga mënyrat e preferuara të Viktorias për të reduktuar shfaqjen e celulitit: mund të bëhet me lehtësi në shtëpi për disa minuta në ditë, ose disa herë në javë, duke përdorur një furçë trupi ose vetëm duart.

Victoria shpjegoi se masazhi mekanik i trupit do të mobilizojë qelizat dhe do të merret me depozitat e yndyrës: megjithatë, mos harroni të përdorni gjithmonë vaj për ta bërë masazhin më të lëngshëm dhe më efektiv.

Gjithashtu nxit rrjedhjen e gjakut, rigjenerimin e indeve dhe drenazhin limfatik. Ekspertja rekomandoi krijimin e një lëvizjeje të goditjeve rrethore lart, nga kyçet e këmbëve në bel, nga kyçet e duarve deri te shpatullat dhe nga klavikula e jashtme në gjoks.

Duhen rreth dhjetë minuta në ditë për të paktën 15 ditë përpara se të shihni ndonjë rezultat… Na tregoni se si shkon!