Shumë njerëz shqetësohen se nëse çamçakëzi gëlltitet, ai do të mbetet në zorrë. Megjithatë, kjo legjendë nuk është e vërtetë. Është vërtetuar se çamçakëzi nuk ngjitet në stomak dhe kalon përmes aparatit tretës. Megjithatë, çamçakëzi mund të shkaktojë disa probleme pasi kalon nëpër stomak.

Çamçakëzi, i cili zakonisht bëhet nga materiale të panatyrshme, mund të ndikojë negativisht në sistemin tretës kur gëlltitet. Lëvizjet e zorrëve mund të ngadalësohen, duke shkaktuar gazra, fryrje dhe kapsllëk. Përveç kësaj, çamçakëzi parandalon përthithjen e disa lëndëve ushqyese kur gëlltitet.

Për këto arsye, përtypja rregullisht e çamçakëzit gjithashtu parandalon trupin tuaj të përthithë lëndët ushqyese thelbësore. Prandaj, përtypja e çamçakëzit pak para ose pas vaktit nuk rekomandohet nga ekspertët. Kur çamçakëzi gëlltitet, ai mund të mos shpërbëhet plotësisht nga acidi i stomakut dhe mund të mbetet në një grumbull ngjitës në zorrë.

Kjo bën që ajo të bllokojë zorrët. Megjithatë, trupi juaj e tret atë me kalimin e kohës. Nëse përtypja e shpeshtë e çamçakëzit bëhet zakon, problemi mund të përshkallëzohet, për shkak se zorrët mund të bllokohen seriozisht, kështu që nuk rekomandohet të bëhet ky veprim shpesh.