Sa herë, duke parë marrëdhëniet midis njerëzve dhe miqve të tyre katërkëmbësh, e kemi gjetur veten duke thënë, apo edhe thjesht duke menduar, ‘një qen i tillë, një pronar i tillë’?

Këtu, nuk është vetëm një thënie e zakonshme, por një e vërtetë që nxjerr në pah cilësitë e karakterit që do të çonin në zgjedhjen e një race mbi një tjetër.

Këtë e theksojnë mjekët veterinerë, sipas të cilëve prirja për një specie të caktuar do të zbulonte tipare karakteri specifike dhe jo gjithmonë qetësuese.

Kështu, vetëm duke vëzhguar qenin bëhet e mundur të merret një ide për llojin e personit në dritën e harmonisë që vendoset mes pronarit dhe kafshës.

Adam Christman, ylli veteriner i rrjeteve sociale falë një profili shumë të njohur të TikTok, është përpjekur ta hetojë këtë temë në një sërë përmbajtjesh kurioze, të cilat janë bërë – e panevojshme të thuhet – virale. Dhe kështu ne zbulojmë, racë pas race, atë që një qen na zbulon për njeriun e tij.

Pronari i një Golden Retriever priret të jetë një person i shoqërueshëm dhe me natyrë të mirë, që pëlqen të jetë mes të tjerëve dhe që është i dashur nga të gjithë.

Nga ana tjetër, ata që zgjedhin Pug zakonisht kanë një shpirt bujar dhe të vëmendshëm ndaj të tjerëve, me një sens të fortë humori.

Pra, instinkti mbrojtës dhe besueshmëria janë karakteristikat kryesore të atyre që zotërojnë një bari gjerman, ndërsa ata që kanë një qimedredhur dallohen nga inteligjenca dhe romantizmi që u përkasin edhe pronarëve të një Pastori Gjerman, të pasionuar dhe perceptues.

Ekzaminimi i veterinerit tiktoker vazhdon, pra, me Husky dhe Alaskan Malamute, të cilët do të zbulonin një pronar sportiv, por me humor, me prirje për të dramatizuar çdo ngjarje.

Jini të kujdesshëm edhe nëse personi që takojmë mban një Chihuahua të lidhur: ne përballemi me një subjekt që pëlqen të monopolizojë vëmendjen dhe mund të bëhet mendjemadh.

Ndër racat e tjera të marra në konsideratë është edhe Pitbulli, pronari i të cilit është zakonisht një person me lëkurë të fortë, por me zemër të butë.

Besnikëria dhe ndershmëria, nga ana tjetër, u përkasin atyre që zgjedhin Boxer ose Dachshunds, ndërsa ata që zgjedhin një Beagle janë të pajisur me kuriozitet dhe një frymë aventure. Çfarë mendoni ju?