Kapiteni i Juventusit Giorgio Chiellini rinovoi kontratën e tij deri në qershor 2023.

Këtu është njoftimi i plotë për shtyp i lëshuar në mbrëmje nga klubi i Juventusit.

“Giorgio Chiellini është Juventus. Për një kohë të gjatë që duket gjithmonë dhe është një gjithmonë që do të vazhdojë edhe për sezonet e ardhshme, është në fakt zyrtar rinovimi i kontratës së tij me Juventusin.

Giorgio është ADN -ja e Juve, ai është histori, ai është i pranishëm, është grintë dhe pasion, është zemra dhe koka. Giorgio është një mijë figura, një mijë numra, shumë rekorde, shumë trofe, por edhe nëntë shkronja.

C për CAPITANO (Kapiten)- Sepse Chiellini është gjithçka që duhet të jetë një kapiten i Juve: ai është një prani themelore, në mbrojtje, në dhomat e zhveshjes, në terrenin stërvitor.

H për HERO- Ngrini dorën nëse nuk i mbani mend mijëra fotografitë e tij në fushë, me një fashë në kokë. Sepse Giorgio nuk është tërhequr kurrë, as edhe një milimetër.

I si INFINITO (I pafund) -2005-2023. Këto dy data janë të mjaftueshme për të dhënë dimensionin e një historie fantastike.

E si ESEMPIO (Shembull) – Sepse kushdo që merr mbi supe për kaq shumë vite mbrojtjen e një klubi si Juve duhet të jetë para së gjithash ky: një shembull që duhet ndjekur.

L si LEADER – Edhe ky është një term që, i kombinuar me Giorgio, thjesht nuk ka nevojë për shpjegim. Dhe ju të gjithë keni pasur një mijë konfirmime në Kampionatin e fundit Evropian që e ka bërë atë Kampion.

L si LEALTA (Ndershmeri) – I ashpër në kontraste, i guximshëm në ndërhyrje, por gjithmonë një shembull se si të sillesh, brenda dhe jashtë fushës.

I si IMPEGNO (Impenjim) – Ajo qe vendos Giorgio sa herë që stërvitet dhe del në fushë, por edhe atë që marrim së bashku për të jetuar edhe dy vite të tjera të shkëlqyera…

N si NOVE (Nente) – Scudetti të njëpasnjëshme të fituara nga Chiello, i vetmi që e ka bërë këtë. Një palmar total si bardhezi me dhjetë Scudetti, pesë Kupa Italiane, pesë Superkupa Italiane dhe një kampionat Serie B.

I si INSIEME (Bashkë) – Tani deri n 2023″.

Sakaq, ka folur edhe vetë kapiteni pas nënshkrimit të kontratës: “Unë jam i lumtur – tha ai – është një hap i rëndësishëm.

Kam mbërritur pak më shumë se 18 vjeç, tani jam një njeri i familjes, një person i pjekur dhe po i shijoj plotësisht këto të fundit vjet.

Shpresoj të jem në gjendje të kontribuoj përsëri në fitimin e titujve, që është gjëja më e rëndësishme këtu.

Ky nënshkrim ishte vetëm një formalitet, gjithmonë ka pasur vullnet nga të dyja palët për të vazhduar së bashku, pasi u vertetua se fiziku më lejoi të luaja përsëri.

Kishte vetëm disa situata që vonuan nënshkrimin, por unë kurrë nuk e vura në dyshim të ardhmen time këtu. Jam i lumtur që gjej Allegrin  Jam i bindur se është personi vetëm për ta sjellë këtë ekip në krye”