Tmerr në Luiziana, ku një vajzë 15-vjeçare u godit për vdekje me thikë brenda një dyqani Walmart, dhe e gjithë skena u publikua në rrjetet sociale. Autoritetet arrestuan katër adoleshentë midis moshës 12 dhe 14 vjeç.

Sherifi i rrethit Calcasieu, Tony Mancuso, shpjegoi: “E gjithë vrasja u publikua në mediat sociale, duket se nuk ka pendim.”

Policia shpjegoi se një thikë e vjedhur në departamentin e dyqaneve Walmart ishte përdorur në vrasje, dhe shumica e provave u mblodhën në videon e postuar.

“E gjithë çështja ndodhi drejtpërdrejt para nesh përmes Facebook dhe Instagram – shpjegoi Sherif Mancuso -. Ne kemi video të gjithçkaje që ka ndodhur dhe është shumë shqetësuese”.

Motivi nuk është i qartë, por sipas policisë gjithçka mund të kishte lindur nga një përplasje në një kinema. Viktima pas goditjes me thikë u dërgua në një spital në Lake Charles, ku ajo vdiq, ndërsa katër vajzat e arrestuara (një 14, dy 13 dhe një vetëm 12) u transferuan në Qendrën e Mbrojtjes për të Mitur.

Sherifi shpjegoi se kjo është “vrasja e tretë në gjashtë muaj ku përfshihen të rinj midis moshës 11 dhe 16 vjeç”: “Ata vijnë nga të gjitha prejardhjet dhe janë të të gjitha racave. Ne kemi një problem në komunitetin tonë që do të duhet të merremi me., dhe është qasja në armë për fëmijë “.