Qeveria lokale dhe klubi katalanas i futbollit kanë mbajtur një takim pune virtual për të adresuar datën e zgjedhjeve presidenciale të Barcelonës brenda kontekstit të pandemisë COVID-19. Në “takimin” e përmendur është bërë me dije se situata aktuale epidemiologjike nuk bën të mundur autorizimin e zhvendosjes jashtë komunës për anëtarët e ekipit Blaugrana, të cilët nuk kanë një vend zgjedhor brenda zonës së tyre më 24 janar.

Përveç kësaj, klubi ka konfirmuar pamundësinë e mbajtjes së zgjedhjeve në datën e planifikuar për shkak të kufizimeve të lëvizjes, të dekretuara nga qeveria në kontekstin aktual të pandemisë, prandaj data e zgjedhjeve do të duhet të shtyhet. Në emër të Barcelonës, ​​në këtë samit virtual morën pjesë Carles Tusquets, Òscar Grau, Joan Manuel Trayter dhe menaxherë të tjerë të klubit.

Barça supozon se zgjedhjet nuk mund të mbahen të dielën e ardhshme, 24 janar, për shkak të kufizimeve të vendosura. Kjo është arsyeja pse ata po kërkojnë alternativa të tilla si votimi me postë. Kandidatët do të takohen me bordin për të komentuar gjithçka që ka dalë nga diskutimi i këtij mëngjesi. Midis tyre ekziston pabarazi e mendimeve rreth mbajtjes së këtyre zgjedhjeve më 24 janar.

Nëse data nuk ndryshon, klubi nuk do të jetë në gjendje të sigurojë të paktën 45% të anëtarëve që jetojnë jashtë Barcelonës dhe në qytete ku s’do të ketë vend për të votuar. Një masë e madhe e anëtarëve me të drejtë vote, që nuk mund të marrin pjesë në zgjedhjen e presidentit të ri të Blaugrana-ve.