Ka 12,532 raste pozitive të koronavirusit në Itali në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Viktimat janë 448. Dje pozitivët ishin 18,627, të vdekurit 361.

Në 24 orët e fundit janë kryer 91,656 tampona për koronavirusin, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Dje ishin 139.758. Shkalla e pozitivitetit rritet në 13.6%, krahasuar me 13.3% dje (+ 0.3%).

Pacientët në kujdesin intensiv për Covid-19 në Itali janë rritur me 27 në 24 orët e fundit, në bilancin ditor midis hyrjeve dhe daljeve, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë.

Numri i përgjithshëm i pacientëve në reanimacion tani është 2,642. Janë 168 pranime ditore në kujdesin intensiv.Pacientët me simptoma në repartet e zakonshme rriten me 176 njësi, duke e çuar gjithsej në 23,603.

Në total, 2,289,021 raste që nga fillimi i epidemisë, 79,203 viktima. Aktualisht pozitive janë 575,979 (-3,953), të shëruar 1,633,839 (+ 16,035). Janë 549,734 njerëz në izolim në shtëpi (-4,156).