Në 24 orët e fundit janë regjistruar 19,886 teste pozitive me koronavirus në Itali, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Dje pozitive ishin 16,424.

Sa i përket numrit të viktimave, ato janë 308, ndërsa dje ishin 318, pra një ulje e lehtë.

Ministria e Shëndetësisë ka korrigjuar të dhënat për testet e koronavirusit të kryera në 24 orët e fundit në Itali: ato janë 353.704 dhe jo 443.704 siç u shfaqën fillimisht në tryezën në internet, pra vetëm 13,000 më shumë se dje. Shkalla e pozitivitetit ngrihet në 5.6% (+ 0.8% krahasuar me dje).

“Në Itali është vlerësuar se i ashtuquajturi variant anglez i virusit Sars-CoV-2 ka një transmetueshmëri 37% më të lartë sesa llojet jo-variant, me një pasiguri të madhe statistikore”.