Janë regjistruar 11,068 teste pozitive për koronavirusin në Itali në 24 orët e fundit të cilat e çojnë numrin e njerëzve të infektuar që nga fillimi i urgjencës në 2,721,879.

Viktimat në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, janë 221, një rritje që e çon totalin në 93.57

Në total u kryen 205,642 teste për Covid (të shpejta molekulare dhe antigjenike) në 24 orët e fundit në Itali, më poshtë rreth 85 mijë krahasuar me dje, kur u kryen 290,534.

Shkalla e pozitivitetit rritet në 5.3% (dje ishte 4.6%)

Njerëzit aktualisht të shtruar në kujdes intensiv në Itali për shkak të Covid-19 janë 2.085, duke u kthyer në rritje me 23 njësi krahasuar me dje, në bilancin ditor midis hyrjeve dhe daljeve. Pranimet ditore në reanimacion ishin 126.

Nga ana tjetër, 18,449 njerëz janë të shtruar në pavijone të zakonshme, 51 më pak se të Shtunën.