Janë shënuar 13.633 raste të reja të Covid në Itali në 24 orët e fundit, për një total prej 2,441,854 që nga fillimi i urgjencës. Nga ana tjetër, rritja e viktimave është 472, që e çon numrin e përgjithshëm në 84,674.

Janë 264,728 teste për koronavirus (molekular dhe antigjenik) të kryera në Itali në 24 orët e fundit. Dje, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ishin 267,567. Shkalla e pozitivitetit është 5.1% (dje ishte 5.2%).

Gjithashtu janë regjistruar 2,390 pacientë të shtruar në kujdes intensiv, me një rënie prej 23 në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve krahasuar me dje.

Pranimet ditore, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, janë 144. 21,691 pacientë janë të shtruar në pavijone të zakonshme, më pak se 354 njësi krahasuar me të mërkurën.