Janë 11,629 raste të reja me Covid në Itali në 24 orët e fundit, duke shkuar në total, nga fillimi i urgjencës, 2,466,813.

Nga ana tjetër, rritja e viktimave është 299, që e çon numrin e përgjithshëm në 85,461.

Ekzistojnë 216,211 teste për koronavirusin (molekular dhe antigjenik) të kryera në 24 orë.

Të shtunën, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ishin 286.331. Shkalla e pozitivitetit kthehet në 5.3% (të Shtunën ishte 4.6%).

Numri i vendeve të okupuara në kujdesin intensiv për Covid po rritet përsëri. Janë 2,400 pacientë të shtruar në kujdes intensiv, 14 të tjerë në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve krahasuar me dje.

Sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, pranimet ditore janë 120. Në pavijonet e zakonshëm, 21,309 pacientë janë të shtruar në spital, më pak se 94 njësi krahasuar me të shtunën.