Janë 20,499 teste pozitive për koronavirusin të regjistruar në Itali në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Dje rastet pozitive ishin 19,886.

Viktimat janë 253, më pak krahasuar me 308 dje. Gjithësej u kryen 325,404 teste (molekulare dhe antigjenike) në 24 orët e fundit, nga 353,704 dje.

Shkalla e pozitivitetit rritet në 6.3% (+ 0.7%).

Këto janë shifrat nga Ministria e Shëndetësisë. 2.194 pacientë të pranuar në kujdes intensiv në Itali, me një rritje prej 26 njësive krahasuar me dje.

188 persona u pranuan në reanimacion në ditën e fundit.

Nga ana tjetër, 18,292 njerëz u shtruan në spital në repartet e zakonshme, 35 më shumë se dje.