Ka 14,078 raste të reja të Covid në Itali në 24 orët e fundit, për një total prej 2,422,728 që nga fillimi i urgjencës. Nga ana tjetër, rritja e viktimave është 521, që e çon numrin e përgjithshëm në 84,202.

Janë 267,567 teste për koronavirus (molekular dhe antigjenik) të kryera në Itali në 24 orët e fundit. Dje, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ishin 279,762. Shkalla e pozitivitetit është 5.2%, nga 4.9%.

Sipas buletinit të Ministrisë së Shëndetësisë ka 516,568 pozitivë në Itali, një rënie prej 6,985 krahasuar me të mërkurën ndërsa të shëruarit që nga fillimi i pandemisë janë 1,827,451, me një rritje prej 20,519.